Open Hardware Meetup

2020/12/23 18:00

Open Hardware Meetup 23 dhjetor 2020 në 18:00 në https://meet.flossk.org/b/flo-lzj-bhx Të mërkurën po takohemi online për të diskutuar rreth open hardware bashkë me të ftuarit tanë: – Agron Dida inxhinier dhe themelues i platformës edukative zgjoi.com që shërben për të mësuar përmes videove të ndryshme edukative. – Dukagjin Rudi është themelues i kompanisë FARA që […]

EqualiTECH – HUMAN RIGHTS HACKATHON

2020/12/11 18:00

EqualiTECH 2020 11 – 13 December 2020 Civil Rights Defenders (CRD) and Free Libre Open Source Software Kosova (FLOSSK) are opening the call for the second regional hackathon, EqualiTECH 2020, that will deal with human rights issues. Mentored by professionals in the field of human rights activism and technology, selected individuals and groups will take […]

OSM GeoWeek Prishtina 2020

2020/11/17 18:00

OSM GeoWeek Prishtina 2020 17 nëntor – 18:00 18 nëntor – 10:00 OpenStreetMap është databaza më e madhe e të dhënave të hapura gjeohapësinore. OSM Geo Week është një javë dedikuar editimeve në OpenStreetMap duke organizuar aktivitete lokale apo duke u bashkuar online me aktivitetet globale të osmgeoweek.org Kësaj radhe FLOSSK së bashku me departamente […]

Prishtina Python Meetup

2020/11/10 18:00

  Prishtina Python Meetup 10 nëntor 2020 në 18:00 në https://meet.flossk.org/b/flo-lzj-bhx Entuziastë dhe profesionistë të python kanë vendosur që të fillojnë një seri takimesh të quajtura “Prishtina Python Meetup”. I ftojmë të gjithë ata që punojnë në python dhe që deshirojnë të mësojnë më tepër rreth python të na bashkëngjiten në meetupin e parë online. […]

Prishtina Infosec Meetup

2020/10/31 14:00

Të shtunën më 31 tetor po takohemi në Prishtina Hackerspace si dhe online për takimin e radhës të Prishtina Infosec Meetup. Përveç takimit të komunitetit, do të kemi edhe katër prezantime me tema shumë aktuale. – The Rise of RaaS – Ransomware as a Service: Viti 2020 karakterizohet si një vit goxha negativ edhe në […]

SFK 2020 Conference

2020/09/26 09:00

Software Freedom Kosova is coming up online on 26-27 September! Software Freedom Kosova is an annual international conference held in Kosovo organized to promote free/libre open-source software, free culture, and an open society.  Every year, SFK brings together developers and software users, artists, entrepreneurs, and leaders to collaborate, learn and share common interests in the […]

Webinar: Instalimi i WordPress-it me docker-scripts

2020/07/29 19:00 ONLINE

Instalimi i WordPress-it me docker-scripts, Dashamir Hoxha 29 korrik | 19:00 | m.flossk.org/webinar Në këtë punëtori do të bëjmë instalimin e  WordPress përmes Docker dhe docker-scripts. Docker mund të paketojë një aplikacion dhe varësitë e tij në një mbajtës virtual që mund të vendoset në çdo server Linux. Kjo ndihmon në sigurimin e fleksibilitetit, transportueshmërisë […]

Webinar: Getting started with Ansible

2020/05/19 18:00 ONLINE

  Getting started with Ansible, Boris Budini 19 Maj | 18:00 | m.flossk.org/webinar Ansible është një mjet open source per manaxhimin dhe konfigurimin sistemesh. Ai funksionon ne sisteme të bazuara në Unix dhe mund të konfigurojë sisteme të bazuara në Unix si dhe Microsoft Windows. Ansible ka gjuhën e vetë deklarative për të përshkruar konfigurimin […]

Webinar: Introduction to Python

2020/05/20 18:00 ONLINE

Introduction to Python (and why it is better than Java for beginners) 20 Maj | 18:00 | m.flossk.org/webinar Ky webinar është i dedikuar për fillestarët në programim si dhe për studentët që ballafaqohen më lëndën e Java-s në fakultet. Do të flasim shkurtimisht mbi temën se pse është më mirë që fillestarët t’a mësojnë logjikën […]

Webinar: Virtual Computer Lab

2020/05/14 18:00 ONLINE

Virtual Computer Lab 14 Maj | 18:00 | m.flossk.org/webinar Virtual Computer Lab është një desktop server në cloud që mund të arrihet nga një shfletues / browser. Ajo Siguron një bashkëpunim të largët për nxënësit e një klase dhe mësuesin e tyre. Disa përdorues mund të ndajnë desktopin me një apo me më shumë përdorues […]

Webinar: The basics of sysadmin

2020/05/13 18:00 ONLINE

The basics of sysadmin, Boris Budini 13 Maj | 18:00 | m.flossk.org/webinar Nëse jeni i ri në të gjithë skenën e administratës Linux, ky webinar do t’ju mësoj përmes disa sesioneve të lehta, duke filluar me bazat e administrimit të një serveri të vetëm, për të menaxhuar një flotë të tërë. Gjithashtu, do të shohim […]

Webinar: Inventory Management Systemm

2020/05/06 18:00 ONLINE

Inventory management system by Thomas Levine 06 May | 18:00 | m.flossk.org/webinar How I find tiny esoteric parts that I salvaged last year and stored   If you run a hackerspace, you may have lots of tools and materials. If you additionally/instead embrace consumerism, you too may have lots of stuff. Even if you are […]

Free Libre Open Source Software Kosova (FLOSSK) is a non-governmental organization based in Prishtina established in 2009 in order to support, promote and develop free and open source software, open and participatory knowledge, education in information technologies through open courseware, and open standards, culture and open society using free communication.

Mailing form

    Our Contacts

    Ganimete Tërbeshi St. No 61, Aktash neighborhood, Prishtina 10000, Kosovo.

    [email protected]

    en_USEnglish