Webinar: Inventory Management Systemm

2020/05/06 18:00 ONLINE

Inventory management system by Thomas Levine 06 May | 18:00 | m.flossk.org/webinar How I find tiny esoteric parts that I salvaged last year and stored   If you run a hackerspace, you may have lots of tools and materials. If you additionally/instead embrace consumerism, you too may have lots of stuff. Even if you are […]

Webinar: Instalimi i nje serveri te thjeshte SMTP (Workshop)

2020/05/02 14:00 ONLINE

Instalimi i një serveri të thjeshtë SMTP 02 maj | 14:00 | m.flossk.org/webinar Në këtë punëtori do të përpiqemi të ndërtojmë një server të thjeshtë SMTP për domenin “smtp.test.fs.al”. Mund të ndiqni hap pas hapi nëse doni të ndërtoni serverin tuaj SMTP, me kusht që të keni një FQDN dhe të keni akses në serverin […]

Webinar: Si të krijosh një sistem të sigurt dhe privat, nga zero

2020/04/28 18:00 ONLINE

Keni dëgjuar për shkelje të të dhënave dhe shkelje të privatësisë çdo ditë, qoftë për ndonjë shërbim për të cilin keni dëgjuar ose jeni duke përdorur. A nuk shqetësoheni për sigurinë dhe privatësinë e të dhënave tuaja? A është GDPR mjaftueshëm për të ndikuar në të vërtetë politikat e mbledhjes së të dhënave të lojtarëve […]

Webinar: Dizajnimi i PCB-ve me KiCAD

2020/04/25 15:00 ONLINE

Dizajnimi i PCB-ve me KiCAD 25 Prill | 15:00 | m.flossk.org/webinar Në bashkëpunim me Open Labs Hackerspace nga Tirana, po ju sjellim webinarin e rradhës Në këtë webinar do të mësojmë më tepër mbi disa aspekte bazike rreth PCB, procesin prej skemave, dizajnimin e pllakës dhe gjenerimin e files për prodhim. Ndërsa fazat e dizajnit […]

Webinar: Introduction to workflow with vim and tmux

2020/04/18 14:00 ONLINE

Introduction to workflow with vim and tmux, our way to going mouseless. 18 April | 14:00 | meet.jit.si/FLOSSK Agon Cecelia is a Software Architect, the javascript environment, and unix based systems are his zone of comfort.

Webinar: SDR – Software Defined Radio

2020/04/15 18:00 ONLINE

SDR – Software Defined Radio 15 Prill | 18:00 | mbahet në meet.jit.si/FLOSSK Eksplorimi i spektrit të radiofrekuencave përmes SDR Me rritjen e varshmërisë sonë në pajisjet që komunikojnë pa tela, rritet edhe shfrytezueshmëria e spektrit të radiofrekuencave. Me qenë se mediumi në të cilin komunikojnë këto pajisje është i përbashkët për të gjithë, e […]

Prishtina & Tirana Infosec Virtual Meetup

2020/04/11 14:00 ONLINE

Prishtina & Tirana Infosec Virtual Meetup 11 Prill | 14.00 CET Online: https://app.gotomeeting.com/?meetingId=347213573 Në këtë kohe pandemie, kemi vendosur që virtualisht ta organizojmë Prishtina & Tirana Infosec Meetup. Kësaj radhe do ti kemi këto prezantime: – Çfarë është UAC? Një simulim i vogël se si mund ta perdorim si red team dhe si mund ta […]

Webinar: Linux Commands, Part 2 – Dashamir Hoxha

2020/04/08 18:00 ONLINE

Linux Commands, Part 2. nga Dashamir Hoxha Rregullimi i inputs/outputs të komandës në dhe nga skedarët. Lidhja e shumë komandave së bashku në pipes të fuqishme. Zgjerimet dhe citimet e Shellit. Historia e komandave. Dashamiri është inxhinier kompjuterik me përvojë në inxhinierinë e softuerëve, administrimin e serverëve Linux, konfigurimin e rrjetit, shkrimin e dokumentacionit, etj. […]

Webinar: Pavarësia digjitale e shtetit dhe e bizneseve në Kosovë

2020/04/01 18:00 ONLINE

Pavarësia digjitale e shtetit dhe e bizneseve në Kosovë1 prill | 18:00 | mbahet online në meet.jit.si/FLOSSKKa shumë institucione publike esenciale si dhe shërbime nga sektori privat të cilat nuk mund të funksionojnë pa shërbime nga kompanitë private të huaja. Policia, ndihma e parë, zjarrfikësit, ushtria, barnatoret, telekomi, interneti e plot institucione dhe shërbime të […]

OSM Mapathon

2020/03/29 10:00 Online

OSM Mapathon engages people to contribute to OpenStreetMap.

Free Libre Open Source Software Kosova (FLOSSK) is a non-governmental organization based in Prishtina established in 2009 in order to support, promote and develop free and open source software, open and participatory knowledge, education in information technologies through open courseware, and open standards, culture and open society using free communication.

Mailing form

    Our Contacts

    Ganimete Tërbeshi St. No 61, Aktash neighborhood, Prishtina 10000, Kosovo.

    [email protected]

    en_USEnglish