OpenStreetMap’s 17th Birthday!

2021/08/08 15:00

  Ditëlindja e 17-të e OpenStreetMap (OSM) 8 gusht, 2021 në orën 15:00 Këtë vit me 8 gusht, 2021, OpenStreetMap (OSM) do të festojë ditëlindjen e 17-të! Për të festuar, komunitetet e OSM në të gjithë botën do të organizojnë një festë të hartografimit që do të zgjasë 17 orë ku secili komunitet do të […]

Google Summer of Code Presentation

2021/03/17 17:30

Google Summer of Code Presentation 17 mars, 2021 Në 17:30 në m.flossk.org/webinar Google Summer of Code është program vjetor gjatë të cilit Google shpërblen studentët për krijimin e një projekti open source përgjatë verës. Është një praktikë me pagesë online me mentorë nga disa prej projekteve më interesante open source, ku marrin pjesë studentë nga […]

Linux User Group Meetup

2021/03/10 18:00

  Linux User Group Meetup 10 mars, në 18:00 Të mërkurën Mërgim Halimi do të prezantojë “Intro to development with Linux and environment preparation for robotics development”. Mërgim Halimi është Inxhinier i Softuerit. Në këtë sesion do të diskutojë ”pakot” fillestare për të filluar në Linux, përparësitë dhe mangësitë e të pasurit një desktop ambient […]

Prishtina Python Meetup

2021/03/02 18:00

2 mars, 18:00 në Prishtina Hackerspace (vende të limituara) si dhe online në m.flossk.org/webinar Muajin mars po e fillojmë me takimin e parë të “Pythonistave” për këtë vit. Intro to Machine Learning Këtë herë Bardh Rushiti (Machine Learning Engineer) do të na prezantojë mbi Machine Learning dhe të rejat që janë duke u zhvilluar në […]

Prishtina Python Meetup

2020/12/28 18:00

        Prishtina Python Meetup 28 dhjetor 2020 në 18:00 në https://meet.flossk.org/b/flo-lzj-bhx Takimi i rradhës i “pythonistave” po mbahet këtë të hënë, bashkë me një prezantim nga Ylber Veliu “Building and consuming rest apis in Python with Flask”. Ylber Veliu është inxhinier i softuerit me përvojë të gjatë ndërkombëtare dhe krijues i kanalit […]

Open Hardware Meetup

2020/12/23 18:00

Open Hardware Meetup 23 dhjetor 2020 në 18:00 në https://meet.flossk.org/b/flo-lzj-bhx Të mërkurën po takohemi online për të diskutuar rreth open hardware bashkë me të ftuarit tanë: – Agron Dida inxhinier dhe themelues i platformës edukative zgjoi.com që shërben për të mësuar përmes videove të ndryshme edukative. – Dukagjin Rudi është themelues i kompanisë FARA që […]

EqualiTECH – HUMAN RIGHTS HACKATHON

2020/12/11 18:00

EqualiTECH 2020 11 – 13 December 2020 Civil Rights Defenders (CRD) and Free Libre Open Source Software Kosova (FLOSSK) are opening the call for the second regional hackathon, EqualiTECH 2020, that will deal with human rights issues. Mentored by professionals in the field of human rights activism and technology, selected individuals and groups will take […]

OSM GeoWeek Prishtina 2020

2020/11/17 18:00

OSM GeoWeek Prishtina 2020 17 nëntor – 18:00 18 nëntor – 10:00 OpenStreetMap është databaza më e madhe e të dhënave të hapura gjeohapësinore. OSM Geo Week është një javë dedikuar editimeve në OpenStreetMap duke organizuar aktivitete lokale apo duke u bashkuar online me aktivitetet globale të osmgeoweek.org Kësaj radhe FLOSSK së bashku me departamente […]

Prishtina Python Meetup

2020/11/10 18:00

  Prishtina Python Meetup 10 nëntor 2020 në 18:00 në https://meet.flossk.org/b/flo-lzj-bhx Entuziastë dhe profesionistë të python kanë vendosur që të fillojnë një seri takimesh të quajtura “Prishtina Python Meetup”. I ftojmë të gjithë ata që punojnë në python dhe që deshirojnë të mësojnë më tepër rreth python të na bashkëngjiten në meetupin e parë online. […]

Prishtina Infosec Meetup

2020/10/31 14:00

Të shtunën më 31 tetor po takohemi në Prishtina Hackerspace si dhe online për takimin e radhës të Prishtina Infosec Meetup. Përveç takimit të komunitetit, do të kemi edhe katër prezantime me tema shumë aktuale. – The Rise of RaaS – Ransomware as a Service: Viti 2020 karakterizohet si një vit goxha negativ edhe në […]

SFK 2020 Conference

2020/09/26 09:00

Software Freedom Kosova is coming up online on 26-27 September! Software Freedom Kosova is an annual international conference held in Kosovo organized to promote free/libre open-source software, free culture, and an open society.  Every year, SFK brings together developers and software users, artists, entrepreneurs, and leaders to collaborate, learn and share common interests in the […]

Webinar: Instalimi i WordPress-it me docker-scripts

2020/07/29 19:00 ONLINE

Instalimi i WordPress-it me docker-scripts, Dashamir Hoxha 29 korrik | 19:00 | m.flossk.org/webinar Në këtë punëtori do të bëjmë instalimin e  WordPress përmes Docker dhe docker-scripts. Docker mund të paketojë një aplikacion dhe varësitë e tij në një mbajtës virtual që mund të vendoset në çdo server Linux. Kjo ndihmon në sigurimin e fleksibilitetit, transportueshmërisë […]

Free Libre Open Source Software Kosova (FLOSSK) is a non-governmental organization based in Prishtina established in 2009 in order to support, promote and develop free and open source software, open and participatory knowledge, education in information technologies through open courseware, and open standards, culture and open society using free communication.

Mailing form

    Our Contacts

    Ganimete Tërbeshi St. No 61, Aktash neighborhood, Prishtina 10000, Kosovo.

    [email protected]

    en_USEnglish
    en_USEnglish