2022/05/26 17:30

Linux User Group Meetup 26 maj 2022 nga ora 17:30   Këtë të enjte, grupi i përdoruesve të Linux organizon takimin e rradhës me temën “Hyrje në DevOps – Veglat dhe aspektet teknike” që do të prezantohet nga Altin Ukshini. DevOps është një kombinim i zhvillimit softuerik dhe operacioneve. DevOps përfaqëson një ndryshim në kulturën […]

Takimi Themelues i Internet Society Chapter

2022/05/11 18:00

Internet Society është një organizatë jofitimprurëse me bazë në SHBA misioni i së cilës është të promovojë zhvillimin e internetit si infrastrukturë globale teknike, burim për pasurimin e jetërave të njerëzve, dhe forcë për të mirë në shoqëri. Kapitujt e Internet Society janë grupe lokale që drejtojnë një sërë ngjarjesh, programesh dhe aktivitetesh që mbështesin […]

Debconf’22 | 17-24 July 2022 | debconf22.debconf.org

2022/06/17 00:00

The 23rd edition of the Debian Conference will happen at the Innovation and Training Park – ITP in Prizren, Kosovo, on 17-24 July, 2022. Activities will begin with DebCamp from 10-16 July 2022, giving time to contributors to focus on their Debian-related projects and tasks and the conference will start on 17-24 July 2022 and […]

OpenStreetMap Meetup

2022/04/14 17:00

OpenStreetMap Meetup Kosova Më 14 prill duke filluar prej orës 17:00 do të mbahet takimi i radhës për OpenStreetMap në Prishtina Hackerspace. Në këtë Meetup, Fatlinda Robelli, Kandidate per MSc. Inxhineri dhe Infrastrukturë në UBT do të prezantojë ”Përdorimi i të dhënave të hapura për përcaktimin e potencialit të energjisë diellore fotovoltaike në çati”, si […]

Flutter Meetup

2022/04/06 17:30

Flutter Meetup “Let’s get started” 17:30, 6 Prill @Prishtina Hackerspace Në serinë e meetups të organizuara nga FLOSSK, këtë herë po e nisim takimin e parë të përdoruesve të Flutter dhe të atyre që janë të interesuar të mësojnë më tepër për këtë framework. Gjatë këtij takimi do të prezentojmë: – Pse Flutter? – Flokart […]

Open Hardware Meetup

2022/03/31 17:30

Open Hardware Meetup “PCBs why do we need them?” 17:30, 31 Mars @Prishtina Hackerspace Këtë të enjte po ritakohemi për të prezantuar dhe diskutuar më gjerësisht rreth harduerit të hapur dhe PCBve. Gjatë këtij takimi Dren Imeraj do të flas mbi përvojen e tij shumë vjeçare në ndërtimin e PCBve dhe dizajnimin e tyre me […]

OpenStreetMap Meetup

2022/03/09 17:00

Më 9 mars duke filluar prej orës 17.00 do të mbahet takimi i radhës për OpenStreetMap. Këto takime bashkojnë entuziastë, përdorues e zhvillues të interesuar në aspektet teknike dhe sociale të hartave dhe projekteve gjeohapësinore. Pavarësisht nëse je adhurues i desktopit, aplikacioneve celulare, fans i burimit të hapur të softuerëve apo student i së nesërmes […]

InfoSec Meetup “Let’s secure our winter”

2022/01/05 18:00 Prishtina Hackerspace

InfoSec Meetup “Let’s secure our winter” starting at 18:00, 5 January @Prishtina Hackerspace   (ENG below) Pas një pauze me Prishtina Infosec Meetup, kemi nderin që t’ju ftojmë në meetupin e rradhës, meetupi do të mbahet të mërkurën me 5 janar 2022, duke filluar nga ora 18.00, në Prishtina Hackerspace. Ky meetup organizohet mes FLOSSK […]

OpenStreetMap’s 17th Birthday!

2021/08/08 15:00

  Ditëlindja e 17-të e OpenStreetMap (OSM) 8 gusht, 2021 në orën 15:00 Këtë vit me 8 gusht, 2021, OpenStreetMap (OSM) do të festojë ditëlindjen e 17-të! Për të festuar, komunitetet e OSM në të gjithë botën do të organizojnë një festë të hartografimit që do të zgjasë 17 orë ku secili komunitet do të […]

Google Summer of Code Presentation

2021/03/17 17:30

Google Summer of Code Presentation 17 mars, 2021 Në 17:30 në m.flossk.org/webinar Google Summer of Code është program vjetor gjatë të cilit Google shpërblen studentët për krijimin e një projekti open source përgjatë verës. Është një praktikë me pagesë online me mentorë nga disa prej projekteve më interesante open source, ku marrin pjesë studentë nga […]

Linux User Group Meetup

2021/03/10 18:00

  Linux User Group Meetup 10 mars, në 18:00 Të mërkurën Mërgim Halimi do të prezantojë “Intro to development with Linux and environment preparation for robotics development”. Mërgim Halimi është Inxhinier i Softuerit. Në këtë sesion do të diskutojë ”pakot” fillestare për të filluar në Linux, përparësitë dhe mangësitë e të pasurit një desktop ambient […]

Prishtina Python Meetup

2021/03/02 18:00

2 mars, 18:00 në Prishtina Hackerspace (vende të limituara) si dhe online në m.flossk.org/webinar Muajin mars po e fillojmë me takimin e parë të “Pythonistave” për këtë vit. Intro to Machine Learning Këtë herë Bardh Rushiti (Machine Learning Engineer) do të na prezantojë mbi Machine Learning dhe të rejat që janë duke u zhvilluar në […]

Free Libre Open Source Software Kosova (FLOSSK) is a non-governmental organization based in Prishtina established in 2009 in order to support, promote and develop free and open source software, open and participatory knowledge, education in information technologies through open courseware, and open standards, culture and open society using free communication.

Mailing form

    Our Contacts

    Ganimete Tërbeshi St. No 61, Aktash neighborhood, Prishtina 10000, Kosovo.

    [email protected]

    en_USEnglish