Webinar: Instalimi i WordPress-it me docker-scripts

2020/07/29 19:00 ONLINE

Instalimi i WordPress-it me docker-scripts, Dashamir Hoxha 29 korrik | 19:00 | m.flossk.org/webinar Në këtë punëtori do të bëjmë instalimin e  WordPress përmes Docker dhe docker-scripts. Docker mund të paketojë një aplikacion dhe varësitë e tij në një mbajtës virtual që mund të vendoset në çdo server Linux. Kjo ndihmon në sigurimin e fleksibilitetit, transportueshmërisë […]

Webinar: Getting started with Ansible

2020/05/19 18:00 ONLINE

  Getting started with Ansible, Boris Budini 19 Maj | 18:00 | m.flossk.org/webinar Ansible është një mjet open source per manaxhimin dhe konfigurimin sistemesh. Ai funksionon ne sisteme të bazuara në Unix dhe mund të konfigurojë sisteme të bazuara në Unix si dhe Microsoft Windows. Ansible ka gjuhën e vetë deklarative për të përshkruar konfigurimin […]

Webinar: Introduction to Python

2020/05/20 18:00 ONLINE

Introduction to Python (and why it is better than Java for beginners) 20 Maj | 18:00 | m.flossk.org/webinar Ky webinar është i dedikuar për fillestarët në programim si dhe për studentët që ballafaqohen më lëndën e Java-s në fakultet. Do të flasim shkurtimisht mbi temën se pse është më mirë që fillestarët t’a mësojnë logjikën […]

Webinar: Virtual Computer Lab

2020/05/14 18:00 ONLINE

Virtual Computer Lab 14 Maj | 18:00 | m.flossk.org/webinar Virtual Computer Lab është një desktop server në cloud që mund të arrihet nga një shfletues / browser. Ajo Siguron një bashkëpunim të largët për nxënësit e një klase dhe mësuesin e tyre. Disa përdorues mund të ndajnë desktopin me një apo me më shumë përdorues […]

Webinar: The basics of sysadmin

2020/05/13 18:00 ONLINE

The basics of sysadmin, Boris Budini 13 Maj | 18:00 | m.flossk.org/webinar Nëse jeni i ri në të gjithë skenën e administratës Linux, ky webinar do t’ju mësoj përmes disa sesioneve të lehta, duke filluar me bazat e administrimit të një serveri të vetëm, për të menaxhuar një flotë të tërë. Gjithashtu, do të shohim […]

Webinar: Inventory Management Systemm

2020/05/06 18:00 ONLINE

Inventory management system by Thomas Levine 06 May | 18:00 | m.flossk.org/webinar How I find tiny esoteric parts that I salvaged last year and stored   If you run a hackerspace, you may have lots of tools and materials. If you additionally/instead embrace consumerism, you too may have lots of stuff. Even if you are […]

Webinar: Instalimi i nje serveri te thjeshte SMTP (Workshop)

2020/05/02 14:00 ONLINE

Instalimi i një serveri të thjeshtë SMTP 02 maj | 14:00 | m.flossk.org/webinar Në këtë punëtori do të përpiqemi të ndërtojmë një server të thjeshtë SMTP për domenin “smtp.test.fs.al”. Mund të ndiqni hap pas hapi nëse doni të ndërtoni serverin tuaj SMTP, me kusht që të keni një FQDN dhe të keni akses në serverin […]

Webinar: Si të krijosh një sistem të sigurt dhe privat, nga zero

2020/04/28 18:00 ONLINE

Keni dëgjuar për shkelje të të dhënave dhe shkelje të privatësisë çdo ditë, qoftë për ndonjë shërbim për të cilin keni dëgjuar ose jeni duke përdorur. A nuk shqetësoheni për sigurinë dhe privatësinë e të dhënave tuaja? A është GDPR mjaftueshëm për të ndikuar në të vërtetë politikat e mbledhjes së të dhënave të lojtarëve […]

Webinar: Dizajnimi i PCB-ve me KiCAD

2020/04/25 15:00 ONLINE

Dizajnimi i PCB-ve me KiCAD 25 Prill | 15:00 | m.flossk.org/webinar Në bashkëpunim me Open Labs Hackerspace nga Tirana, po ju sjellim webinarin e rradhës Në këtë webinar do të mësojmë më tepër mbi disa aspekte bazike rreth PCB, procesin prej skemave, dizajnimin e pllakës dhe gjenerimin e files për prodhim. Ndërsa fazat e dizajnit […]

Webinar: Linux Commands, Part 2 – Dashamir Hoxha

2020/04/08 18:00 ONLINE

Linux Commands, Part 2. nga Dashamir Hoxha Rregullimi i inputs/outputs të komandës në dhe nga skedarët. Lidhja e shumë komandave së bashku në pipes të fuqishme. Zgjerimet dhe citimet e Shellit. Historia e komandave. Dashamiri është inxhinier kompjuterik me përvojë në inxhinierinë e softuerëve, administrimin e serverëve Linux, konfigurimin e rrjetit, shkrimin e dokumentacionit, etj. […]

Webinar: Pavarësia digjitale e shtetit dhe e bizneseve në Kosovë

2020/04/01 18:00 ONLINE

Pavarësia digjitale e shtetit dhe e bizneseve në Kosovë1 prill | 18:00 | mbahet online në meet.jit.si/FLOSSKKa shumë institucione publike esenciale si dhe shërbime nga sektori privat të cilat nuk mund të funksionojnë pa shërbime nga kompanitë private të huaja. Policia, ndihma e parë, zjarrfikësit, ushtria, barnatoret, telekomi, interneti e plot institucione dhe shërbime të […]

Free Libre Open Source Software Kosova (FLOSSK) is a non-governmental organization based in Prishtina established in 2009 in order to support, promote and develop free and open source software, open and participatory knowledge, education in information technologies through open courseware, and open standards, culture and open society using free communication.

Mailing form

    Our Contacts

    Ganimete Tërbeshi St. No 61, Aktash neighborhood, Prishtina 10000, Kosovo.

    [email protected]

    en_USEnglish