Webinar: Instalimi i nje serveri te thjeshte SMTP (Workshop)

1 View

, ONLINE

  • Start : 2020/05/02 14:00
  • End : 2020/05/02 15:00

Instalimi i një serveri të thjeshtë SMTP
02 maj | 14:00 | m.flossk.org/webinar

Në këtë punëtori do të përpiqemi të ndërtojmë një server të thjeshtë SMTP për domenin “smtp.test.fs.al”.
Mund të ndiqni hap pas hapi nëse doni të ndërtoni serverin tuaj SMTP, me kusht që të keni një FQDN dhe të keni akses në serverin e tij DNS, gjithashtu të keni qasje në një VPN.

Parakushtet
1. Ju duhet qasje në një server virtual
Në çfardo serveri do të ishte në rregull, edhe me RAM 512MB.
Një opsion është të përdorni këtë lidhje -> https://www.digitalocean.com/?refcode=abe1da2ae7a5&utm_campaign=Referral_Invite&utm_medium=Referral_Program&utm_source=CopyPaste dhe do të merrni kredi 100 $ për tu shpenzuar gjatë dy muajve.

2. Ju duhet gjithashtu një emër domain (FQDN)

Unë gjithashtu mund t’ju ofroj një nënfushë të fs.al, nëse më pyesni në dashohoxha @ gmail . com përpara seminarit dhe më dërgoni IP të serverit tuaj.
Megjithatë gjëja më e mirë është të menaxhoni domenin tuaj.

3. Shikoni në:
https://gitlab.com/docker-scripts/postfix/-/blob/master/INSTALL.md

Free Libre Open Source Software Kosova (FLOSSK) is a non-governmental organization based in Prishtina established in 2009 in order to support, promote and develop free and open source software, open and participatory knowledge, education in information technologies through open courseware, and open standards, culture and open society using free communication.

Mailing form

    Our Contacts

    Ganimete Tërbeshi St. No 61, Aktash neighborhood, Prishtina 10000, Kosovo.

    [email protected]

    en_USEnglish