Webinar: Virtual Computer Lab

1 View

, ONLINE

  • Start : 2020/05/14 18:00
  • End : 2020/05/14 19:00

Virtual Computer Lab
14 Maj | 18:00 | m.flossk.org/webinar

Virtual Computer Lab është një desktop server në cloud që mund të arrihet nga një shfletues / browser. Ajo Siguron një bashkëpunim të largët për nxënësit e një klase dhe mësuesin e tyre.

Disa përdorues mund të ndajnë desktopin me një apo me më shumë përdorues të tjerë dhe të punojnë së bashku. Mësuesi mund të përdorë gjithashtu “EPOPTES” – https://epoptes.org/ për të parë atë që po bën secili nga studentët, për të transmetuar ekranin e tij për të gjithë ata, so dhe për të hyrë në desktopin e secilit prej nxënësve për t’ju ndihmuar.

Në këtë punëtori do të përdorim një demo server (https://lab.fs.al/), do të eksplorojmë mundësitë e asaj që mund të bëhet me një Virtual Computer LAB (si nga perspektiva e mësuesit ashtu edhe nga perspektiva e studentëve).

Plotësoni këtë formë – https://forms.gle/Li7P2mf2dw7BGHss5 – për të kërkuar një llogari të demo serverit. Fjalëkalimi do të dërgohet me email para ngjarjes.

Dashamir Hoxha është inxhinier kompjuteri me përvojë në inxhinierinë e softuerëve, administrimin e serverëve Linux, konfigurimin e rrjetit, shkrimin e dokumentacionit, etj.

Free Libre Open Source Software Kosova (FLOSSK) is a non-governmental organization based in Prishtina established in 2009 in order to support, promote and develop free and open source software, open and participatory knowledge, education in information technologies through open courseware, and open standards, culture and open society using free communication.

Mailing form

    Our Contacts

    Ganimete Tërbeshi St. No 61, Aktash neighborhood, Prishtina 10000, Kosovo.

    [email protected]

    en_USEnglish