OpenStreetMap Meetup

867 Views

  • Start : 2022/03/09 17:00
  • End : 2022/03/09 19:00

Më 9 mars duke filluar prej orës 17.00 do të mbahet takimi i radhës për OpenStreetMap. Këto takime bashkojnë entuziastë, përdorues e zhvillues të interesuar në aspektet teknike dhe sociale të hartave dhe projekteve gjeohapësinore.

Pavarësisht nëse je adhurues i desktopit, aplikacioneve celulare, fans i burimit të hapur të softuerëve apo student i së nesërmes — nëse imagjinoni here pas here për fuqinë e hartave për të vizualizuar dhe transformuar botët tona — ky takim është për ty.

Ngjarjet mbahen brenda një mjedisi social të fokusuar në shkëmbimin e projekteve nga krijuesit e tyre (mund të sjellni një laptop e të tregoni eksperiencën tuaj, apo vetëm të dëgjoni) dhe qëllim kryesor ka zhvillimin e komunitetit gjeohapësinor të larmishëm, inovativ e frymëzues të OpenStreetMap Kosova.

Pjesë e këtij meetupi-i do të jenë edhe grupi i studentëve nga programi GeoTaggers.

GeoTaggers organizohet nga instituti Space SyntaKs në kuadër të CityLab dhe ka për qëllim aftësimin e studentëve në mbledhjen dhe analizën e të dhënave të referencuara gjeografikisht.

Në këtë Meetup SpaceSyntaKs do të prezantoj punën e një mujore të studentëve të zhvilluar në këtë program, si dhe do të flasin për përdorimin e OpenStreetMap në arkitekturë dhe urbanizëm, specifikisht në harta dhe analiza të shfytëzimit të tokës (landuse).

Grupi i përdoruesve i OpenStreetMap është një komunitet që FLOSSK po zhvillon paralelisht me Grupet e përdoruesve në Linux, Python, InfoSec, Flutter dhe Open Hardware, të cilat mbahen në Prishtina Hackerspace dhe mbështeten nga Komuna e Prishtinës dhe Ministria e Kulturës Rinisë dhe Sporteve.

Free Libre Open Source Software Kosova (FLOSSK) is a non-governmental organization based in Prishtina established in 2009 in order to support, promote and develop free and open source software, open and participatory knowledge, education in information technologies through open courseware, and open standards, culture and open society using free communication.

Mailing form

    Our Contacts

    Ganimete Tërbeshi St. No 61, Aktash neighborhood, Prishtina 10000, Kosovo.

    [email protected]

    en_USEnglish