Lansimi i projektit “Prishtina Buses”

altShumë kandidatë në fushata premtuan përmirësimin e transportit publik në Prishtinë, por aq shumë u tha e shum pak u bë në këtë drejtim, dhe atë që nuk arriti ta bëjë komuna e bënë disa të rinj.nMë 12 Janar 2012 në zyret e UNICEF Innovations Lab Kosovo në ora 18:00 do të mbahet lansimi zyrtarë i projektit Prishtina Buses.nEventi do të filloj me një prezantim të shkurtër rreth projektit ku gjithashtu do të ketë diskutime rreth projektit dhe planeve për vazhdimin e tij…nEventi është i hapur edhe në facebook dhe të gjithë janë të mirëpritur.nÇ’është Prishtina Buses ?n Prishtina Buses është një projekt i cili shtrihet mbi një ide mirë të zhvilluar dhe të realizuar nga një ekip i përbërë nga anëtarët e organizatës FLOSSK dhe disa bashkëpunëtorë tanë. Projekti në fjalë do ti mundësojë të gjithë qytetarëve të Kosovës për të shikuar në internet online të gjitha linjat e autobusëve të Prishtinës, oraret, nisjet, çmimet e tyre etj.nTë gjithë e dimë se sa të vështirë e kemi pasur të marrim informacione rreth linjave të cilat qarkullojnë në Prishtinë, duke filluar prej asajë kur ndaleshim e pyesnim njerëz në rrugë…n Duke e ditur se si kryeqytet, Prishtina nuk ka sistem informacioni mbi transportin publik me autobus dhe ka 16 linja të autobusëve që operojnë në Prishtinë dhe në zonën më të afërt, vendasit si dhe ndërkombëtarët ishin shumë të hutuar në lidhje me operimin e tyre. Ky fakt, së bashku me besimin tonë se njerëzit do të përdorin ato më shpesh nëse ka më shumë informacion, ishte një shtysë kryesore për të filluar këtë projekt.nSi u realizua projekti?n Pas miratimit të projektit nga ana e UNICEF Innovations Lab, faza e parë e projektit filloi.n Ne morrëm çdo linjë autobusi në një ekip prej dy vetëve dhe ndoqëm linjën me një pajisje GPS Garmin, me të cilën morrëm informatat për të gjitha rrugët dhe stacionet e autobusëve. Këto informata u bartën lehtë në një kompjuter me një softuer për harta.n Gjithashtu përderisa nodhdeshim në autobus, morrëm informacion të saktë nga personeli për orarin e operimit të autobusit në të cilin ndodheshim.nPasi Ekipi i kishte të gjitha informacionet dhe të dhënat e linjave të autobusëve, IT’të punuan shumë për të krijuar këtë faqe deri sa të dukej si tani.nObjektivi afatgjatë i projektit Prishtina Buses, i cili kushtoi vetëm rreth 500 Euro, është të kontribuojë në përmirësimin e cilësisë së jetës në Prishtinë dhe për të mbështetur njerëzit që të marrin autobusë më shpesh se sa makina, si dhe për të kontribuar në uljen e ndotjes në qytet.nNe shpresojmë se ky projekt do të shërbej si një frymëzim për administratën publike për të kryer dhe për të mbështetur këtë lloj projekti në qytete të tjera në Kosovë.nFalënderojmë UNICEF Innovations Lab për mbështetjen e tyre dhe inkurajojmë të gjithë personat me ide të reja t’i bëjnë ato të vërteta.nNë hartë mund të shihni lokacionin e zyreve të UNICEF Innovations Lab:

View Larger Map

Lansimi i projektit “Prishtina Buses”

altShumë kandidatë në fushata premtuan përmirësimin e transportit publik në Prishtinë, por aq shumë u tha e shum pak u bë në këtë drejtim, dhe atë që nuk arriti ta bëjë komuna e bënë disa të rinj.nMë 12 Janar 2012 në zyret e UNICEF Innovations Lab Kosovo në ora 18:00 do të mbahet lansimi zyrtarë i projektit Prishtina Buses.nEventi do të filloj me një prezantim të shkurtër rreth projektit ku gjithashtu do të ketë diskutime rreth projektit dhe planeve për vazhdimin e tij…nEventi është i hapur edhe në facebook dhe të gjithë janë të mirëpritur.nÇ’është Prishtina Buses ?n Prishtina Buses është një projekt i cili shtrihet mbi një ide mirë të zhvilluar dhe të realizuar nga një ekip i përbërë nga anëtarët e organizatës FLOSSK dhe disa bashkëpunëtorë tanë. Projekti në fjalë do ti mundësojë të gjithë qytetarëve të Kosovës për të shikuar në internet online të gjitha linjat e autobusëve të Prishtinës, oraret, nisjet, çmimet e tyre etj.nTë gjithë e dimë se sa të vështirë e kemi pasur të marrim informacione rreth linjave të cilat qarkullojnë në Prishtinë, duke filluar prej asajë kur ndaleshim e pyesnim njerëz në rrugë…n Duke e ditur se si kryeqytet, Prishtina nuk ka sistem informacioni mbi transportin publik me autobus dhe ka 16 linja të autobusëve që operojnë në Prishtinë dhe në zonën më të afërt, vendasit si dhe ndërkombëtarët ishin shumë të hutuar në lidhje me operimin e tyre. Ky fakt, së bashku me besimin tonë se njerëzit do të përdorin ato më shpesh nëse ka më shumë informacion, ishte një shtysë kryesore për të filluar këtë projekt.nSi u realizua projekti?n Pas miratimit të projektit nga ana e UNICEF Innovations Lab, faza e parë e projektit filloi.n Ne morrëm çdo linjë autobusi në një ekip prej dy vetëve dhe ndoqëm linjën me një pajisje GPS Garmin, me të cilën morrëm informatat për të gjitha rrugët dhe stacionet e autobusëve. Këto informata u bartën lehtë në një kompjuter me një softuer për harta.n Gjithashtu përderisa nodhdeshim në autobus, morrëm informacion të saktë nga personeli për orarin e operimit të autobusit në të cilin ndodheshim.nPasi Ekipi i kishte të gjitha informacionet dhe të dhënat e linjave të autobusëve, IT’të punuan shumë për të krijuar këtë faqe deri sa të dukej si tani.nObjektivi afatgjatë i projektit Prishtina Buses, i cili kushtoi vetëm rreth 500 Euro, është të kontribuojë në përmirësimin e cilësisë së jetës në Prishtinë dhe për të mbështetur njerëzit që të marrin autobusë më shpesh se sa makina, si dhe për të kontribuar në uljen e ndotjes në qytet.nNe shpresojmë se ky projekt do të shërbej si një frymëzim për administratën publike për të kryer dhe për të mbështetur këtë lloj projekti në qytete të tjera në Kosovë.nFalënderojmë UNICEF Innovations Lab për mbështetjen e tyre dhe inkurajojmë të gjithë personat me ide të reja t’i bëjnë ato të vërteta.nNë hartë mund të shihni lokacionin e zyreve të UNICEF Innovations Lab:

View Larger Map

FLOSSTALK nga Betim Deva: Adaptimi i Sistemit Operativ Android

altFLOSSTalk që tash e tutje pritet të jetë e zakonshme nga FLOSSK, të Enjten më datën 29.12.2011 solli Prishtinë një ligjeratë nga Betim Deva me temën, “Adaptimi i sistemit operativ Android”.nBetim Deva, i cili me profesion është programmer me përvojë nga Prishtina dhe me Master në Shkenca Kompjuterike nga Universitetit Shtetëror i Arizonas, ndajti eksperiencën e tij shum vjeqare me audiencën e pranishme prej rreth 30 pjesëmarrësve, ashtu siq tregon edhe titulli i ligjeratës Betimi foli për platformën Android dhe mbi mundësitë e saja për tu adoptuar në bazë të nevojave të klientit.nMe përvojën e tij si zhvillues i aplikacioneve me bazë në Android dhe të adoptuara për sistemin e Nook, lexuesin elektronik të Barnes & Noble, Betimi shpalosi disa detaje intersante mbi mënyrën e funksionimit të platformës, API’t e ndryshëm që gjenden në shfrytëzim, programimi i aplikacioneve duke shfrytëzuar ato, etj.nTakimi shkoi tamam ashtu siq edhe pritej ku pas ligjeratës të pranishmit patën rastin të jenë të hapur me pyetje dhe të diskutojnë edhe më gjerë në lidhje me temën e folur.nMenduam edhe për ata që nuk mundën të jenë pjesmarrës në këtë lighjeratë, gjat tërë kohës ligjerata ishte duke u shfaqur edhe live në ustream.tv ku përveq kësaj ju mund të shihni atë inqizim këtu.

Inqizimet tjera: [2] – [3]nNë vazhdim FLOSSTalk i radhës pritet të sjellë emër tjetër profesional megjithëse detajet ende nuk janë bërë të ditura.n Për më shumë qëndroni të lidhur me Blogun tonë.nDhe më poshtë mund ta shkarkoni prezantimin e Betim Devës si PDF file.

FLOSSTALK nga Betim Deva: Adaptimi i Sistemit Operativ Android

altFLOSSTalk që tash e tutje pritet të jetë e zakonshme nga FLOSSK, të Enjten më datën 29.12.2011 solli Prishtinë një ligjeratë nga Betim Deva me temën, “Adaptimi i sistemit operativ Android”.nBetim Deva, i cili me profesion është programmer me përvojë nga Prishtina dhe me Master në Shkenca Kompjuterike nga Universitetit Shtetëror i Arizonas, ndajti eksperiencën e tij shum vjeqare me audiencën e pranishme prej rreth 30 pjesëmarrësve, ashtu siq tregon edhe titulli i ligjeratës Betimi foli për platformën Android dhe mbi mundësitë e saja për tu adoptuar në bazë të nevojave të klientit.nMe përvojën e tij si zhvillues i aplikacioneve me bazë në Android dhe të adoptuara për sistemin e Nook, lexuesin elektronik të Barnes & Noble, Betimi shpalosi disa detaje intersante mbi mënyrën e funksionimit të platformës, API’t e ndryshëm që gjenden në shfrytëzim, programimi i aplikacioneve duke shfrytëzuar ato, etj.nTakimi shkoi tamam ashtu siq edhe pritej ku pas ligjeratës të pranishmit patën rastin të jenë të hapur me pyetje dhe të diskutojnë edhe më gjerë në lidhje me temën e folur.nMenduam edhe për ata që nuk mundën të jenë pjesmarrës në këtë lighjeratë, gjat tërë kohës ligjerata ishte duke u shfaqur edhe live në ustream.tv ku përveq kësaj ju mund të shihni atë inqizim këtu.

Inqizimet tjera: [2] – [3]nNë vazhdim FLOSSTalk i radhës pritet të sjellë emër tjetër profesional megjithëse detajet ende nuk janë bërë të ditura.n Për më shumë qëndroni të lidhur me Blogun tonë.nDhe më poshtë mund ta shkarkoni prezantimin e Betim Devës si PDF file.

FLOSSTALK me Betim Devën: Adaptimi i Sistemit Operativ Android

altTë Enjten më datën 29.12.2011 në ora 18:00 tek hapsirat e IDI – Information Development Centre do të mbahet një fjalim me temën: Adaptimi i Sistemit Operativ Android për e-readers, telefonat mobil, dhe tabletët.nLigjërues do të jetë Betim Deva i cili vjen nga Prishtina. Ka baçelor në inxhinieri, sistemet kompjuterike dhe master në shkenca kompjuterike prej Arizona State University.nZhvillon aplikacione dhe adapton sistemin Android për nook, lexuesin elektronik të Barnes & Noble, kurse para kësaj në mes tjerash ka zhvilluar softuer me kërkesa të vogla të energjisë për Garminfone, paisja e parë me Android e Garmin-it.nMë herët ka zhvilluar softuer shkencor: në mes tjerash ka menaxhuar publikimin e softuerit Davinci, një platformë shkencore me kod të hapur e përdorur kryesisht për të përkrahur THEMIS, instrument në sondën kozmike Mars Odyssey të NASA’s.nProgramon në Java, C/C++, Perl, teknologjitë e uebit (PHP, HTML, Ajax,Javascript), skriptat shell, Python, C#, Scheme/Lisp, Prolog, Pascal,OpenGL, etj.nKa bashkthemeluar portalin për shkencë dhe teknologji pr-tech.net dhe faqen për promovimin e pavarësisë së Kosovës KosovoThanksYou.com.nIDI – Information Development Centre, ndodhet në rrugën Gazmend Zajmi (Dubrovniki) Str. No. 34, 10000 Pristina, Kosovo (më saktësisht shiqoni hartën)

View Larger Mapn

FLOSSTALK me Betim Devën: Adaptimi i Sistemit Operativ Android

altTë Enjten më datën 29.12.2011 në ora 18:00 tek hapsirat e IDI – Information Development Centre do të mbahet një fjalim me temën: Adaptimi i Sistemit Operativ Android për e-readers, telefonat mobil, dhe tabletët.nLigjërues do të jetë Betim Deva i cili vjen nga Prishtina. Ka baçelor në inxhinieri, sistemet kompjuterike dhe master në shkenca kompjuterike prej Arizona State University.nZhvillon aplikacione dhe adapton sistemin Android për nook, lexuesin elektronik të Barnes & Noble, kurse para kësaj në mes tjerash ka zhvilluar softuer me kërkesa të vogla të energjisë për Garminfone, paisja e parë me Android e Garmin-it.nMë herët ka zhvilluar softuer shkencor: në mes tjerash ka menaxhuar publikimin e softuerit Davinci, një platformë shkencore me kod të hapur e përdorur kryesisht për të përkrahur THEMIS, instrument në sondën kozmike Mars Odyssey të NASA’s.nProgramon në Java, C/C++, Perl, teknologjitë e uebit (PHP, HTML, Ajax,Javascript), skriptat shell, Python, C#, Scheme/Lisp, Prolog, Pascal,OpenGL, etj.nKa bashkthemeluar portalin për shkencë dhe teknologji pr-tech.net dhe faqen për promovimin e pavarësisë së Kosovës KosovoThanksYou.com.nIDI – Information Development Centre, ndodhet në rrugën Gazmend Zajmi (Dubrovniki) Str. No. 34, 10000 Pristina, Kosovo (më saktësisht shiqoni hartën)

View Larger Mapn

Software Freedom Kosova 2011

altaltMë 12 nëntor për herë të tretë me rradhë përfundoj njëra ndër konferencat tradicionale më të mëdha në rajon “Software Freedom Kosova 2011”.nSi çdo herë me një numër të pjesmarësve me mbi 300 vetë, kjo konferencë ishte një ndër më të suksesshmet të mbajtura deri tani, një ditë e plotë intensive dhe e ngarkuar me tema që prekën botën e softuerit të lirë nga folës vendor dhe rajonal me eksperiencë në këtë lami.nKësaj rradhe konferenca u mbajt vetëm për një ditë dhe tema e saj ishte “Doing Business with Open Source”, ku fjalët hyrëse u bënë nga: Myzafere Limani (dekane e FIEK-ut), Lule Ahmedi (profesoreshë në FIEK dhe bashkëdrejtuese e konferencës), Vjollca Çavolli (drejtoreshë e STIKK-ut) dhe Arianit Dobroshi (kryetar i bordit të FLOSSK-u), të cilët folën mbi rëndësinë e mbajtjes së kësaj konference dhe mbi peshën që ka ngjarja për zhvillimin e komunitetit të softuerit të lirë si dhe për zhvillimin e vet industrisë së IT-së në Kosovë.nNuk mungoj ngrohësia e publikut e as interesimi i tyre në temat që u prezantuan në pjesën e parë të ditës:

	Gëzim Pula, CEO i 3CIS, i cili pati fjalimin hyrës dhe prezantoi arritjet e kompanisë që udhëheq ai, e cila ka një rezultat të shkëlqyer në fushëveprimin e outsourcing, e më pas:	Amir Neziri që mbajti fjalimin tjetër të radhës duke folur për sigurinë e ueb serverëve dhe ueb aplikacioneve,	James Michael Dupont për rëndësinë e përgjigjes së shpejtë ndaj kërkesava ndaj klientëve,	Ervis Tusha mbi testimin e sigurisë së ueb aplikacioneve,	Marian Marionv mbi mënyrën se si Open Source ndihmon dhe pasuron kompaninë e tij. Në pjesën e dytë të ditës, prezantuan:	Arian Xheaziri për Chyrp CMS,	P. Chriesteas për OpenERP,	Jonian Dervishi që foli për Ditar.im – një motor për blogim,	Edlira Kalemi mbi LAMP kundrejt kodit të mbyllur,	Damjan Georgievski mbi hyrjen në CouchDB dhe aplikacione me bazë në të,	Flakërim Ismani mbi Ruby on Rails,	Erdet Nasufi mbi sistemin e menaxhimit të ashensorëve nga distanca me Arduino.Dhe në fund u mbajt prezantimi final i shumëpritur nga Omer Keser, ekzekutiv në Google, i cili foli për aplikacionet mobile të Google duke detajuar numrin e shfrytëzueseve të pajisjeve mobile, numrin e tyre nëpër territore të ndryshme të botës, zhvillimin e përdorimit të telefonisë mobile nëpër shtete të ndryshme, etj. Një falënderim i veqant shkon edhe për sponsorët e kësaj konference:n	Ministria e Punëve të Jashtme të Norvegjisë, SPARK, IPKO Foundation, Crimson Capital, Rrota, AVC, Telegrafi.com, Urban FM, CIO dhe PC World Albanian.n

Për të parë ngjarjen më nga afër shiqoni galerinë dhe inqizimet e përgaditura.

Software Freedom Kosova 2011

altaltMë 12 nëntor për herë të tretë me rradhë përfundoj njëra ndër konferencat tradicionale më të mëdha në rajon “Software Freedom Kosova 2011”.nSi çdo herë me një numër të pjesmarësve me mbi 300 vetë, kjo konferencë ishte një ndër më të suksesshmet të mbajtura deri tani, një ditë e plotë intensive dhe e ngarkuar me tema që prekën botën e softuerit të lirë nga folës vendor dhe rajonal me eksperiencë në këtë lami.nKësaj rradhe konferenca u mbajt vetëm për një ditë dhe tema e saj ishte “Doing Business with Open Source”, ku fjalët hyrëse u bënë nga: Myzafere Limani (dekane e FIEK-ut), Lule Ahmedi (profesoreshë në FIEK dhe bashkëdrejtuese e konferencës), Vjollca Çavolli (drejtoreshë e STIKK-ut) dhe Arianit Dobroshi (kryetar i bordit të FLOSSK-u), të cilët folën mbi rëndësinë e mbajtjes së kësaj konference dhe mbi peshën që ka ngjarja për zhvillimin e komunitetit të softuerit të lirë si dhe për zhvillimin e vet industrisë së IT-së në Kosovë.nNuk mungoj ngrohësia e publikut e as interesimi i tyre në temat që u prezantuan në pjesën e parë të ditës:

	Gëzim Pula, CEO i 3CIS, i cili pati fjalimin hyrës dhe prezantoi arritjet e kompanisë që udhëheq ai, e cila ka një rezultat të shkëlqyer në fushëveprimin e outsourcing, e më pas:	Amir Neziri që mbajti fjalimin tjetër të radhës duke folur për sigurinë e ueb serverëve dhe ueb aplikacioneve,	James Michael Dupont për rëndësinë e përgjigjes së shpejtë ndaj kërkesava ndaj klientëve,	Ervis Tusha mbi testimin e sigurisë së ueb aplikacioneve,	Marian Marionv mbi mënyrën se si Open Source ndihmon dhe pasuron kompaninë e tij. Në pjesën e dytë të ditës, prezantuan:	Arian Xheaziri për Chyrp CMS,	P. Chriesteas për OpenERP,	Jonian Dervishi që foli për Ditar.im – një motor për blogim,	Edlira Kalemi mbi LAMP kundrejt kodit të mbyllur,	Damjan Georgievski mbi hyrjen në CouchDB dhe aplikacione me bazë në të,	Flakërim Ismani mbi Ruby on Rails,	Erdet Nasufi mbi sistemin e menaxhimit të ashensorëve nga distanca me Arduino.Dhe në fund u mbajt prezantimi final i shumëpritur nga Omer Keser, ekzekutiv në Google, i cili foli për aplikacionet mobile të Google duke detajuar numrin e shfrytëzueseve të pajisjeve mobile, numrin e tyre nëpër territore të ndryshme të botës, zhvillimin e përdorimit të telefonisë mobile nëpër shtete të ndryshme, etj. Një falënderim i veqant shkon edhe për sponsorët e kësaj konference:n	Ministria e Punëve të Jashtme të Norvegjisë, SPARK, IPKO Foundation, Crimson Capital, Rrota, AVC, Telegrafi.com, Urban FM, CIO dhe PC World Albanian.n

Për të parë ngjarjen më nga afër shiqoni galerinë dhe inqizimet e përgaditura.

PHP Day në Prishtinë

altFLOSSK në ​​bashkëpunim me UNICEF-in Innovations Lab mbajti PHP Day të martën më 27 shtator 2011 në UNICEF Innovations Lab në PrishtinëQëllimi i takimit ishte, mbledhja e zhvilluesve të PHP nga vendi dhe kishte për qëllim vetëm për zhvillimin e PHP.nGjat ngjarjes përveq prezantimit që u bë nga Flamur Mavraj, të pranishmit patën mundësinë të bisedojnë në tema të hapura me kolegët e tyre dhe poashtu të njihen mes vete…nMë saktësisht Prezantimi pati këto Tema:n 1. Gjerat baziken 2. Strukturat te ndryshme dhe design patternsn 3. OOP (object oriented programming)n 4. Frameworks (zend framework dhe symfony2)n 5. Doctrine2 dhe databazat nosqln 6. Shembull dhe pytje pergjigje.nPati pije, snacks dhe mbi 30 pjesmarrës të cilët dukej se e pëlqenin ngjarjen.nShiqojeni Galerinë për të parë më nga afër ngjarjen.n Dhe më poshtë ndodhet slajdi i prezantimit të cilin e bëri Flamuri:

		PHP Day në UNICEF Innovations Lab of Kosova		Shiqoni prezantime tjera nga Flamur Mavrajn

PHP Day në Prishtinë

altFLOSSK në ​​bashkëpunim me UNICEF-in Innovations Lab mbajti PHP Day të martën më 27 shtator 2011 në UNICEF Innovations Lab në PrishtinëQëllimi i takimit ishte, mbledhja e zhvilluesve të PHP nga vendi dhe kishte për qëllim vetëm për zhvillimin e PHP.nGjat ngjarjes përveq prezantimit që u bë nga Flamur Mavraj, të pranishmit patën mundësinë të bisedojnë në tema të hapura me kolegët e tyre dhe poashtu të njihen mes vete…nMë saktësisht Prezantimi pati këto Tema:n 1. Gjerat baziken 2. Strukturat te ndryshme dhe design patternsn 3. OOP (object oriented programming)n 4. Frameworks (zend framework dhe symfony2)n 5. Doctrine2 dhe databazat nosqln 6. Shembull dhe pytje pergjigje.nPati pije, snacks dhe mbi 30 pjesmarrës të cilët dukej se e pëlqenin ngjarjen.nShiqojeni Galerinë për të parë më nga afër ngjarjen.n Dhe më poshtë ndodhet slajdi i prezantimit të cilin e bëri Flamuri:

		PHP Day në UNICEF Innovations Lab of Kosova		Shiqoni prezantime tjera nga Flamur Mavrajn

PHP Day në UNICEF Innovations Lab Kosovo

altPHP Day është një takim/ngjarje që do të mbahet të Marten më 27 Shtator 2011 në UNICEF Innovations Lab në Prishtinë duke filluar nga ora 17:00n Ky takim ka për qëllim mbledhjen e zhvilluesve të PHP nga vendi dhe dedikohet vetëm për zhvillimin e PHP-së.nGjat ngjarjes përveq prezantimit që pritet të bëhet nga Flamur Mavraj, të pranishmit do të kenë mundësinë të bisedojnë në tema të hapura me kolegët e tyre dhe poashtu të njihen mes vete…nMë saktësisht Prezantimi do të përmbajë këto tema:n 1. Gjerat baziken 2. Strukturat te ndryshme dhe design patternsn 3. OOP (object oriented programming)n 4. Frameworks (zend framework dhe symfony2)n 5. Doctrine2 dhe databazat nosqln 6. Shembull dhe pytje pergjigje.nNgjarja nuk do të jetë e përmasave të mëdha, por megjithatë ia vlen të vizitohet, është e hapur për të gjithë dhe pa pagesë, pritet të ketë numër të konsiderueshem të pjesëmarrësve të cilët veçse kanë filluar të konfirmojnë pjesëmarrjen në ngjarjen e krijuar në FacebooknPër të kuptuar se ku ndodhet UNICEF Innovations Lab ju lutem shiqojeni hartën më poshtë:n  

View larger map.n

PHP Day në UNICEF Innovations Lab Kosovo

altPHP Day është një takim/ngjarje që do të mbahet të Marten më 27 Shtator 2011 në UNICEF Innovations Lab në Prishtinë duke filluar nga ora 17:00n Ky takim ka për qëllim mbledhjen e zhvilluesve të PHP nga vendi dhe dedikohet vetëm për zhvillimin e PHP-së.nGjat ngjarjes përveq prezantimit që pritet të bëhet nga Flamur Mavraj, të pranishmit do të kenë mundësinë të bisedojnë në tema të hapura me kolegët e tyre dhe poashtu të njihen mes vete…nMë saktësisht Prezantimi do të përmbajë këto tema:n 1. Gjerat baziken 2. Strukturat te ndryshme dhe design patternsn 3. OOP (object oriented programming)n 4. Frameworks (zend framework dhe symfony2)n 5. Doctrine2 dhe databazat nosqln 6. Shembull dhe pytje pergjigje.nNgjarja nuk do të jetë e përmasave të mëdha, por megjithatë ia vlen të vizitohet, është e hapur për të gjithë dhe pa pagesë, pritet të ketë numër të konsiderueshem të pjesëmarrësve të cilët veçse kanë filluar të konfirmojnë pjesëmarrjen në ngjarjen e krijuar në FacebooknPër të kuptuar se ku ndodhet UNICEF Innovations Lab ju lutem shiqojeni hartën më poshtë:n  

View larger map.n

Free Libre Open Source Software Kosova (FLOSSK) is a non-governmental organization based in Prishtina established in 2009 in order to support, promote and develop free and open source software, open and participatory knowledge, education in information technologies through open courseware, and open standards, culture and open society using free communication.

Mailing form

Our Contacts

Ganimete Tërbeshi St., No. 2 Aktash neighborhood 10000 Prishtina, Kosovo.

info@flossk.org

en_USEnglish
en_USEnglish