📣 LANSIM: dumedite.org

Me shumë kënaqësi po ju njoftojmë mbi lansimin e platformës sonë të re, Dumeditë! Krijuar nga FLOSSK e bazuar në kodin e projektit Alaveteli, Dumeditë është një platformë e re që lehtëson kërkesat për Qasje në Dokumentet Publike në Kosovë.
A doni të dini se si institucionet publike përdorin paratë tuaja të taksave? Tani është më e lehtë se kurrë. Me Dumeditë, mund të bëni kërkesë për informacion tek çdo institucion publik, dhe çdo përgjigje që merrni publikohet automatikisht në faqen e internetit. Kjo do të thotë më shumë transparencë dhe më shumë liri informimi për ne të gjithë!
Ne jemi të përkushtuar për të sjellë më shumë transparencë në punën e qeverisë dhe për të u siguruar qytetarëve se ata kanë qasje në informacionin që duan dhe kanë nevojë.
Vizitoni www.dumedite.org sot për të bërë kërkesën tuaj të parë!

FOSS4G wraps up its 2023 edition in Prizren!

FOSS4G the biggest international gathering of Open Source Geospatial Enthusiasts

FOSS4G 2023, hosted in the vibrant Innovation & Training Park (ITP) in Prizren, was a significant event that brought together 683 professionals, academics, and enthusiasts from the global open source geospatial community.

This year, the conference was jointly hosted by OSGeo and FLOSSK, and aimed to foster professional growth, advance information sharing, and a feeling of community around the promotion of open source geospatial technology on a global scale.

The conference drew attendees from 56 countries, demonstrating the universal relevance of open source geospatial technology. These attendees benefited from presentations and workshops that covered a wide range of subjects.

Six notable keynote speakers honored the conference with their insights and experience. FOSS4G featured various topics, with 269 talks and 44 workshops from over 300 authors and coauthors. ‘Use cases & applications’ dominated the presentations with 130 talks, followed by ‘State of software’ with 96 talks. ‘Open Data ‘, ‘Community and Foundation,’ and ‘Open Source Geospatial’ Made in Europe’ also had significant discussions. Other themes had 7-10 talks each.

Beyond its educational and professional opportunities, FOSS4G 2023 served as a center of networking and social engagement. Numerous side events, including B2B, GeoChicas, ‘Ice Breaker’ gathering, and a 24/7 common space, created opportunities for participants to connect, collaborate, and share experiences, making the conference a thriving social and professional environment.

Our partners and sponsors were crucial to the conference’s organization and a significant factor in the success of FOSS4G 2023. Their support created diverse participation, highlighting the event’s dedication to inclusivity and collaboration within the geospatial community.

In addition to celebrating the accomplishments of FOSS4G 2023, we are also looking forward to the upcoming chapters of FOSS4G Europe, Asia, Oceania, and, on a global scale, FOSS4G 2024, which will be held in Belem, Brazil. All the future editions of the FOSS4G will be a step to create a more technologically advanced and networked global community dedicated to improving open source geospatial technologies.

FOSS4G 2023 was also characterized by a dynamic online presence, with extensive engagement across social media platforms. This allowed us to share the energy, knowledge, and connections fostered during the event with a broader audience, increasing the conference’s global influence.

Thirrje e hapur për trajnerë/e

A jeni profesionist/e në industrinë e IT që po kërkoni të bëni ndryshim në edukimin e studenteve/ëve?

Jemi duke kĂ«rkuar trajnere/Ă« tĂ« aftĂ« pĂ«r tĂ« udhĂ«hequr programe trajnimi intensiv si pjesĂ« e projektit tonĂ« FLOSSK Bootcamp. QĂ«llimi i projektit Ă«shtĂ« t’u sigurojĂ« studentĂ«ve trajnimin dhe aftĂ«sitĂ« e nevojshme pĂ«r tĂ« pĂ«rshpejtuar karrierĂ«n e tyre nĂ« industrinĂ« TIK.

Programi i trajnimit zhvillohet gjatë 2 muajve e gjysmë, me sesione që zhvillohen katër herë në javë dhe gjithsej katër orë për sesion, e ndarë nga 2 trajner, në ligjerues dhe asistent. . Për referencë shiko këtu:

https://bootcamp.flossk.org/trajnimet/mern-fullstack-3/

Programi ndahet nĂ« LigjĂ«rata dy-orĂ«she (ligjeruesi) dhe Ushtrime dy-orĂ«she (asistenti), pra gjithsej 144 orĂ« (72 orĂ« ligjĂ«rim 72 orĂ« praktikĂ«), gjatĂ« tĂ« cilave pjesĂ«marrĂ«sit/et do tĂ« kenĂ« mundĂ«sinĂ« tĂ« zbatojnĂ« njohuritĂ« dhe aftĂ«sitĂ« e tyre nĂ« njĂ« mjedis praktik. Ushtrimet do tĂ« lehtĂ«sohen nga asistentĂ« trainere/Ă«, megjithĂ«se ju gjithashtu mund t’i udhĂ«heqni kĂ«to sesione (dhe ligjĂ«ratat) nĂ«se keni pĂ«rvojĂ«n, ekspertizĂ«n dhe kohĂ«n e nevojshme.

Ne jemi në kërkim të trajnereve/ëve me ekspertizë në fushat e mëposhtme:

 • Web Development
 • Mobile Development
 • Programming Language
 • Software Testing
 • UX/UI Design
 • DevOps
 • Game Development
 • Data Science

E kuptojmë se profesionistet/ët shpesh kanë orare të ngarkuara, kemi fleksibilitet me orarin e trajnimit për të përshtatur disponueshmërinë tuaj. Megjithatë, orari i programit të trajnimit do të mbetet i njëjtë për të gjithë pjesëmarrësit për të siguruar qëndrueshmëri dhe paanësi gjatë 2 muajve e gjysmë.

Ju lutemi të dërgoni:

 • NjĂ« pĂ«rshkrim tĂ« shkurtĂ«r tĂ« eksperiencĂ«s dhe kualifikimeve tuaja, çdo pĂ«rvojĂ« pĂ«rkatĂ«se qĂ« keni nĂ« kĂ«tĂ« fushĂ«,
 • TemĂ«n e trajnimit dhe njĂ« pĂ«rshkrim tĂ« shkurtĂ«r tĂ« saj,
 • OfertĂ«n tuaj financiare pĂ«rmes emailit bootcamp at flossk . org deri mĂ« 10 Prill 2023.

Trajnimet do tĂ« mbahen gjatĂ« periudhĂ«s maj – korrik 2023.

Për çfarëdo pyetje që keni ndjehuni të lirë të na kontaktoni në bootcamp at flossk . org +38344233967 apo të na vizitoni në Prishtina Hackerspace.

FLOSSK Bootcamp mundësohet me përkrahjen e Ambasadës Amerikane në Prishtinë.

Panel diskutimi: Mësimi i kodimit në Kosovë

▶ NĂ« vazhdĂ«n e aktiviteteve gjatĂ« JavĂ«s sĂ« ShkencĂ«s Kompjuterike, po organizojmĂ« panel diskutimi mbi mĂ«simin e kodimit dhe tĂ« tĂ« menduarit kompjuterik, rĂ«ndĂ«sinĂ« dhe pĂ«rfitimet e aftĂ«simit nĂ« moshĂ« tĂ« hershme dhe potencialin e jashtĂ«zakonshĂ«m tĂ« saj pĂ«r punĂ«sim nĂ« tĂ« ardhmen.

🌐 NĂ« botĂ« ka pasur njĂ« shtysĂ« tĂ« paprecedentĂ« pĂ«r tĂ« jetĂ«suar interesimin nĂ« edukimin STEM (shkencĂ«, teknologji, inxhinieri dhe matematikĂ«) dhe pjesa e madhe e diskutimit Ă«shtĂ« pĂ«rqendruar rreth faktit nĂ«se kodimi duhet tĂ« jetĂ« njĂ« element qendror i edukimit shkollor. TĂ« mĂ«rkurĂ«n nga ora 17:30 po shtjellojmĂ« se çka mund tĂ« arrihet nĂ« KosovĂ«.

đŸ‘„ TĂ« gjithĂ« jemi tĂ« vetĂ«dijshĂ«m se mĂ«simdhĂ«nia e kodimit nĂ« klasĂ« nuk do tĂ« prodhojĂ« programues maestral, aq sa mĂ«simi i muzikĂ«s nĂ« kurrikulĂ«n e shkollĂ«s nuk do tĂ« prodhojĂ« muzikantĂ« botĂ«ror. MegjithatĂ«, ashtu siç mĂ«simi i muzikĂ«s inkurajon nxĂ«nĂ«s/e tĂ« bĂ«hen muzikantĂ«/e, e njĂ«jta gjĂ« Ă«shtĂ« e vĂ«rtetĂ« edhe pĂ«r kodimin.đŸŽč

🗣 Çështje tĂ« diskutimit do tĂ« jenĂ« se cilat koncepte duhet tĂ« trajtohen nĂ« mĂ«simdhĂ«nie kodimi dhe sa thelbĂ«sore janĂ« ato pĂ«r tĂ« krijuar njĂ« kuptim tĂ« botĂ«s dixhitale qĂ« na rrethon, si dhe pĂ«r tĂ« pĂ«rmirĂ«suar produktivitetin dhe inovacionin, pĂ«r tĂ« cilat aftĂ«sitĂ« dhe aftĂ«sitĂ« e TIK-ut janĂ« thelbĂ«sore.

Paneli:
– LulĂ«zon Jagxhiu, KĂ«shilltar i Kryeministrit pĂ«r TeknologjinĂ« e Informacionit / CTO
– Prof. Dr. Ing. Lule Ahmedi, FIEK
– Valdete Daku, Drejtore Menaxhuese nĂ« Axians

Moderimi:
– Arianit Dobroshi, AnĂ«tar i bordit nĂ« FLOSSK

đŸȘŽ Ju mirĂ«presim nĂ« Prishtina Hackerspace Pub!

ORA E KODIT 2022 – Ngjarja mĂ« e madhe e tĂ« mĂ«suarit nĂ« histori!

NĂ« vitin 2021 janĂ« regjistruar 85,707 aktivitete tĂ« ‘’OrĂ«s sĂ« Kodit nĂ« mbarĂ« botĂ«n.

Ora e Kodit Ă«shtĂ« hyrje 1 orĂ«she nĂ« shkenca kompjuterike e krijuar pĂ«r tĂ« shpjeguar “kodimin”, me programe pĂ«r tĂ« gjitha moshat sepse tĂ« gjithĂ« mund tĂ« kodojmĂ«.

Projekti Ă«shtĂ« pĂ«rfaqĂ«sim i RepublikĂ«s sĂ« KosovĂ«s nĂ« nismĂ«n globale “Hour of Code” tĂ« filluar nĂ« SHBA mĂ« 2013 dhe tash i zgjeruar nĂ« shumĂ« se 180 shtete tĂ« botĂ«s.

PĂ«r t’u bashkuar nĂ« kampanjĂ«n Ora e Kodit 2022 shihni Instruksionet mĂ« poshtĂ«:

Ora e Kodit në Kosovë po bashkë-organizohet nga FLOSSK, BONEVET, Kosova Makers League, Shkolla Digjitale, Ipko Foundation, Wikimedia Shqip dhe mbështetet nga Komuna e Prishtinës.

Mëso për vete
Të gjithë nxënësit/et e të gjitha moshave mund të bëhen pjesë e Orës së Kodit duke përfunduar 1-orë kodimi në https://hourofcode.com/us/sq/learn, por edhe të vazhdoni të mësoni pa limite kohore.

Mëso të tjerët
Edhe pse tutoriale-t janĂ« autodidakte, shumica e aktiviteteve qĂ« zhvillohen pĂ«rfshijnĂ« plan mĂ«simor pĂ«r mĂ«suesit, tĂ« cilin mund ta pĂ«rdoni nĂ« mĂ«nyrĂ« qĂ« tĂ« udhĂ«heqni “OrĂ«n e Kodit” nĂ« komunitetin tuaj. Planet mĂ«simore i gjeni kĂ«tu.

Mëso fëmijën tënd (dhe mëso bashkë me ta)
Ju nuk keni nevojĂ« pĂ«r pĂ«rvojĂ« nĂ« Shkenca Kompjuterike ose mĂ«simdhĂ«nie pĂ«r t’i bĂ«rĂ« fĂ«mijĂ«t tuaj tĂ« mĂ«sojnĂ« dhe tĂ« qeshin. Mund ta provoni OrĂ«n e Kodit me njĂ« kompjuter, njĂ« tablet, njĂ« smartphone ose plotĂ«sisht tĂ« shkĂ«putur nga priza! Gjeni dokumentin me udhĂ«zime kĂ«tu.

Call for Applications for Community Builder role

Description of the role

The objective of the role is to provide substantive, organizational, logistical, and promotional assistance to the staff and the community of FLOSSK and Prishtina Hackerspace. In this process, the Community Builder will gain knowledge of the essential and operational aspects of FLOSSK’s work and, indirectly, the functioning of FOSS, as well as the interrelated dimensions of tech activism.

Community Builder will contribute to planning, promoting, and ensuring the smooth running of FLOSSK’s annual program as well as spontaneous events

The responsibilities of the role rely on these three main pillars and time engagement:

Event Management (50%)

Event Infrastructure, Logistics, Scheduling, Working within a budget for events, and managing spending accordingly;
Working closely with the Attendees of the events (facilitators and participants) where problem-solving and hosting during an event is a necessity;
Marketing duties of the role include online marketing by posting on social media pre, during, and post events.

Community Organizing (30% – 35%)

Community development;
Hosting local and international experts;
Support for the strengthening of FLOSSK’s community to undertake their development initiatives;
Helping to promote events and liaising with the community.

Research (15% – 20%)

Gathering feedback and data after an event and using it to inform decisions/future plans;
Coming up with new and innovative ideas – both for events and event promotion;
Conducting research on topics of relevance to FLOSSK’s Annual Program;

Working hours, payment and timeframe:

Hours per week: 25;
Schedule: Afternoon;
Compensation: 262 EUR net per month
Work is expected to begin on: the 15th of November and will last for six months.

Skills:

The ability to manage multiple events and people (participants) simultaneously;
Strong interest in working in the community;
Collaboration;
Organization;
Time management;
Problem-solving;
Creativity and creative thinking;

IT literacy;

Ability to work in a multicultural environment and a strong team working capacity.
The ability to reflect and consider ways to improve.

How to apply:

Apply at info [at] flossk . org with the subject: Application for Community Builder _ [Name and Surname], write a short motivation letter in the email and attach your CV.

Deadline for the application: 13th of November 2022.

FLOSSK Bootcamp trajnimet e rradhes

Nisja karrierĂ«s qysh duhet me dy trajnime intensive tani tĂ« hapura pĂ«r aplikim 🙌

FLOSSK BOOTCAMP đŸ’» Ă«shtĂ« trajnim intenziv gjithĂ«pĂ«rfshirĂ«s i kodimit pĂ«r fuqizimin dhe pĂ«rshpejtimin e karrierĂ«s nĂ« IT.

Çdo ditĂ« nga 4 orĂ«, pĂ«r vetĂ«m 2 muaj e gjysmĂ« trajnim e mentorim, đŸ’» aftĂ«sohu nĂ« kodim dhe zhvillo portfolion pĂ«rmes projekteve tĂ« krijuara.

NĂ«ntor –  janar do tĂ« zhvillojmĂ« trajnime tĂ« projektuara pĂ«r tĂ« ju punĂ«suar nĂ«:
MERN Fulltack trajnim i kompletuar
PHP Laravel Framework

Lexo syllabusin, njofohu me trajnerĂ«t, kompanitĂ« partnere dhe detajet e aplikimit nĂ« 👇
https://bootcamp.flossk.org/trajnimet/

Me rëndësi:
‱ Afati i fundit pĂ«r aplikim, 18 nĂ«ntor 📅
‱ Seleksionimi dinamik (nĂ« momentin qĂ« seleksionohen 12 persona mbyllet aplikimi) ⏩
‱ Pagesa 230 eur

FLOSSK në kordinim me trajnerët dhe kompanitë partnere do të ju mundësoj punë praktike studentëve më të suksesshëm.

FOSS4G 2023 to take place in Prizren, Kosovo

📌 FOSS4G 2023 to take place in Prizren, Kosovo 📌

🎉 We are thrilled to announce that the 2023 Free and Open Source Software for Geospatial Conference (FOSS4G) will be hosted by FLOSSK in Prizren, Kosovo.

FOSS4G (https://foss4g.org/) is the annual event organized by the Open Source Geospatial Foundation (OSGeo) since 2006 and one of the largest global meetings on geospatial software of the year.

FLOSSK is a Kosovo NGO promoting FLOSS since 2009.

Set in the foothills of the Sharr Mountains, Prizren was once a capital city, being a large cultural and trading center. The town has always been one of Kosovo’s most beautiful cities, with unique roads, churches, mosques, and lots of old houses, which now serve for visual storytelling on the city’s history and tradition.

Local team looks forward to living up to Kosovo’s renowned hospitality.🎇🎇

How to Run the Place with GIS

Call for Participants for “How to Run the Place with Geographic Information Systems” workshop! 🎉
This training will show you how to use free geospatial software to solve problems and provide support with data in a variety of industries and organizations.

The course will take novice users through the theory and application of data creation, editing, and deployment as well as a variety of tools for mapping features that are relevant to fields such as geology, land use planning, architecture, utilities, and environmental science.

đŸ’» The training is free to anybody interested in GIS with a learner’s mindset and a willingness to freely share what you learn with others.

📆 Training will be held at Prishtina Hackerspace during four all-day workshops (from 10:00 – 16:00) on June 9-12 2022, and will cover topics like:

➖Creating maps, blueprints, and engineering documents;
➖Visualizing data with webmaps and incorporating live data;
➖Processing data Model elevation and terrain in 3D;
➖How to find continuing education resources.

⚫ Andrew Middleton, the facilitator of the training, is a Transportation Consultant at Fehr & Peers living in Oakland California, USA. He has a BS in Environmental Conservation from the University of New Hampshire and has over 9 years of GIS experience, having worked in environmental planning, utilities, and environmental remediation. He self-published an atlas for scuba divers in Monterey California, writes for the podcast Measure for Measure, and teaches GIS at the GIS Education Center for BayGeo in San Francisco. More information about his projects and experience can be found at https://www.linkedin.com/in/andrew-middleton-84614317/.

The call for participants will be open until  đŸ—“ïž June 3rd, 2022.

Interested participants can apply by filling out this form âžĄïž https://forms.gle/ffzYiLAb2fL1TDp49

This activity is part of the USTEAM for Prishtina project, financed by the U.S. Embassy in Kosovo and implemented by FLOSSK.

This training will be held only in English*
Bring your own laptop**

Bazat e zhvillimit me Flutter | trajnim

Thirrje pĂ«r regjistrim nĂ« trajnimin “Bazat e zhvillimit me Flutter”

Thirrje pĂ«r regjistrim nĂ« trajnimin “Bazat e zhvillimit me Flutter” 📣

Flutter ofron njĂ« zgjidhje tĂ« shpejtĂ« dhe relativisht tĂ« lehtĂ« pĂ«r t’u mĂ«suar pĂ«r krijimin e aplikacioneve mobile ‘cross-plaftorm’ (aplikacione tĂ« cilat krijohen vetĂ«m njĂ« herĂ« dhe ekzekutohen nĂ« disa pajisje tĂ« ndryshme) pĂ«r Android dhe iOS – mirĂ«po tash sĂ« fundmi edhe pĂ«r Web dhe Desktop. ËshtĂ« e shpejtĂ«, lehtĂ« e rritshme, e fuqishme dhe me njĂ« komunitet nĂ« rritje shumĂ« tĂ« shpejtĂ« tĂ« zhvillueseve. Duke pasĂ« parasysh kĂ«rkesĂ«n nĂ« ditĂ«t e sotme per aplikacione mobile tani Ă«shtĂ« koha mĂ« e mirĂ« pĂ«r tĂ« filluar tĂ« mĂ«soni teknologjinĂ« mĂ« nĂ« trend tĂ« viteve tĂ« fundit pĂ«r krijimin e tyre.

⚫ Me pĂ«rfundimin e kĂ«tij trajnimi do tĂ« krijoni njĂ« ide tĂ« mirĂ« tĂ« funksionimit tĂ« koncepteve bazĂ« tĂ« Flutter dhe tĂ« zhvillimit tĂ« aplikacioneve mobile si: Bazat e Flutter & Dart, Flutter widgets (elementet vizuale), rĂ«nditjet dhe ndryshueshmĂ«ria e elementeve vizuale, puna me emulatore dhe pĂ«rdorimi i funksionaliteteve bazĂ« tĂ« paisjeve mobile si lokacioni, kamera, etj. Trajnimi Ă«shtĂ« i pĂ«rshtatshĂ«m pĂ«r kĂ«do qĂ« ka njohuri bazĂ« tĂ« koncepteve tĂ« OOP (Object-oriented programming) dhe tĂ« Java-s ose çfarĂ«do gjuhe tjeter tĂ« bazuar nĂ« OOP.

⚫ Trajnimi zgjatĂ« 10 sesione nga 2 orĂ« nĂ« ditĂ« dhe mbahet tĂ« marteve dhe enjtĂ«ve nga ora 17:00 deri 19:00 duke filluar mĂ« datĂ« 17 maj 2022. Secili pjesĂ«marrĂ«s/e duhet tĂ« ketĂ« đŸ’» laptop gjatĂ« orĂ«ve tĂ« trajnimit.

Orari i ligjeratave:
Maj
17 – 19
24 – 28 (e shtunĂ«)
Qershor
31 – 02
07 – 09
14 – 16

Trajnimin do ta udhĂ«heqĂ« Flokart Kadriu – Inxhinier Softuerik.

Regjistrohuni këtu: https://forms.gle/6oiHsd6ov4j26zQWA

📆 Afati i fundit pĂ«r regjistrim Ă«shtĂ« 12 maj 2022.

Kjo thirrje mbështetet nga Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit të Republikës së Kosovës.

The first edition of the BSides Conference in Kosovo has come to an end!

BSides Prishtina 2022 was the first edition of the BSides security conference. The conference was held on April, 30, 2022 in Prishtina, Kosova.

We would like to thank our 16 local and international speakers that gave us 13 talks and perspectives on cyber security during the event on Saturday.

BSides Prishtina was a gathering of the Prishtina’s InfoSec community where participants and speakers were able to share knowledge and meet like minded individuals. Attendees and speakers from the region as well as Los Angeles, San Francisco, Denver, Phoenix, Spain, Denmark, Norway, Sweden, Germany, and Belgium participated in the conference.

We want to thank our sponsors Bishop Fox, Intrigue, Celonis, Banka Ekonomike, Sentry, Bugcrows, CrowdSec, Solaborate, and Microsoft who made the conference possible. The conference was also supported by TechCamp Kosovo program, funded by the Bureau of Educational & Cultural Affairs through the U.S. Embassy Pristina, Kosovo, in partnership with FLOSSK.

See you in the next edition!

 

Zhvillimi i Prototipeve në IoT 2 | Trajnim

Thirrje e hapur pĂ«r regjistrim nĂ« trajnimin  “Zhvillimi i Prototipeve nĂ« IoT” 📣

âžĄïž MĂ«soni se si tĂ« hulumtoni dhe krijoni zgjidhje inovative ne lĂ«minĂ« e IoT (Internet of Things) me njĂ« ritĂ«m tĂ« pĂ«rshpejtuar. Qasja e trajnimit do tĂ« jetĂ« nĂ« zhvillimin e aftĂ«sive praktike, duke mĂ«suar procesin e gjerĂ« tĂ« zhvillimit dhe dizajnimit tĂ« njĂ« prototipi elektronik.

Gjatë trajnimit një-mujor, pjesëmarrësit/et do të mësojnë për tema të ndryshme si: Hulumtimi & Zhvillimi i ideve, Dizajni, Elektronika, Hardueri & Softueri i hapur. Trajnimi është i përshtatshëm për këdo që është entuziast/e i/e elektronikës/teknologjisë dhe ka motiv të lartë për të mësuar tema të ndryshme.

PĂ«rgjatĂ« trajnimit pjesĂ«marrĂ«sit/et do tĂ« kenĂ« qasje nĂ« laborator tĂ« elektronikĂ«s dhe nĂ« punĂ«toritĂ« e Prishtina Hackerspace. Secili pjesĂ«marrĂ«s/e duhet tĂ« ketĂ« đŸ’» laptop gjatĂ« orĂ«ve tĂ« trajnimit nĂ« mĂ«nyrĂ« qĂ« tĂ« kenĂ« qasje nĂ« materialet arsimore si dhe pĂ«r t’u qasur nĂ« mikrokontroller/mikroprocesor.

⚫ Trajnimi zgjatĂ« 8 sesione nga 1.5 orĂ« nĂ« ditĂ« dhe mbahet te marteve dhe enjteve nga ora 15:00 deri 16:30 duke filluar mĂ« datĂ« 10 maj 2022.

Trajnimin do ta udhĂ«heqĂ« Lis Luci – Inxhinier i Kompjuterave.

Regjistrohuni këtu: https://forms.gle/cEi2JAiaK2V4VRQTA

📆 Afati i fundit pĂ«r regjistrim Ă«shtĂ« 6 maj 2022!

Kjo thirrje mbështetet nga Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit të Republikës së Kosovës.

Free Libre Open Source Software Kosova (FLOSSK) is a non-governmental organization based in Prishtina established in 2009 in order to support, promote and develop free and open source software, open and participatory knowledge, education in information technologies through open courseware, and open standards, culture and open society using free communication.

Mailing form

  Our Contacts

  Ganimete TĂ«rbeshi St. No 61, Aktash neighborhood, Prishtina 10000, Kosovo.

  [email protected]

  en_USEnglish