Ftesa e Trajnimit për GIS nga Joachim Bergerhoff

770 Views

Më 2 Tetor 2010, anëtarët e FLOSSK-ut  ishin të ftuar nga Joachim Bergerhoff që të ishin pjesë e prezantimit të OpenSource GIS(Geographic Information System), në këtë prezantim Benjamin Ducke offroi edhe një trajnim të shkurtër për programin FSLU (Further Support to Land Use) në Kosovë.

Subjekti kryesor i këti trajnimi ishte:	Instalimi i gvSIG	Integrimi i të dhënave	Editimi i të dhënavePër të shkarkuar këtë softuer klikoni këtu:http://oadigital.net/software/gvsigoade/gvsigdownloadProgrami është i ndërtuar në gjuhën programuese Java, kështu që funksionon në të gjitha sistemet operative.nKy program bën editimin e shape fajlleve dhe shumë formateve tjera. Poashtu në të është e perfshirë edhe toolbox-at si GRASS(Geographic Resources Analysis Support System) dhe Sextante dhe shumë mjete tjera...Këtu mund të shihni prezantimin nga SFK10(Software Freedom Kosova) prej Benjamin Ducke-s: Kliko Ketun

No comments

Free Libre Open Source Software Kosova (FLOSSK) is a non-governmental organization based in Prishtina established in 2009 in order to support, promote and develop free and open source software, open and participatory knowledge, education in information technologies through open courseware, and open standards, culture and open society using free communication.

Mailing form

    Our Contacts

    Ganimete Tërbeshi St. No 61, Aktash neighborhood, Prishtina 10000, Kosovo.

    [email protected]

    en_USEnglish