Tech Talk me Besfort Gurin

802 Views

altInnovations Lab dhe FLOSSK ju ftojnë në “TechTalk”-un e tretë që do të mbahet të martën me 29 Maj në ora 18.30 në hapësirat e Innovations Lab Kosovo.nLigjëruesi i radhës do të jetë Besfort Guri, anëtar i bordit të FLOSSK, i cili do të flasë për QGIS si Sistem Informativ Gjeografik me kod të hapur.nNë pjesën e parë, temat që do të shtjellohen janë:

 • Si të merren dhe shtohen të dhënat në QGIS;
  • Si të shqyrtohen atributet e të dhënave tuaja gjeografike;
  • Si të bashkohen të dhënat private me ato publike;
  • Si të lidhen fotografitë më të dhënat tuaja gjeografike;
  • Si të ndryshohet dizajni i hartës tuaj;
  • Si ta printoni hartën tuaj;Në pjesën e dytë, Besforti do të ligjërojë për GeoServer: cka është ai, formatet e fajllave që mund të shfrytëzohen me GeoServer, publikimi i tyre ne web dhe do ta demonostrojë këtë me dy shembuj:n
   1. Do të ndërtohet me anë të GeoServer një hartë me orthophoto mbi të cilën do të vendosen të dhënat e vektorizuara nga OpenStreetMap.n 2. Si të përdoret GeoServer që të krijohet një Web Map Service (WMS) server për editimin e OpenStreetMap me anë të orthophoto-ve nga GeoServer.nBesforti ka kontribuar në organizimin e konferencës Software Freedom Kosova, projektet e Prishtina Buses dhe Ku me Votu si dhe manualit të parë për krijimin e hartave me Open Street Map. Ai gjithashtu është anëtar i Humanitarian OpenStreetMap Team.nMireupafshim,n Innovations Team & Flossk Teamn ——————-n Linqe:nEventi në Facebook: https://www.facebook.com/events/355837551136111/nQGIS – www.qgis.orgnGeoServer – www.geoserver.orgnOpen Street Map handbook: http://www.flossk.org/sq/projektet/doracakunInnovations Lab Kosovo lokacioni:n Video: http://www.youtube.com/watch?v=xjDpelIOupQn Harta:

View Larger Map

No comments

Free Libre Open Source Software Kosova (FLOSSK) is a non-governmental organization based in Prishtina established in 2009 in order to support, promote and develop free and open source software, open and participatory knowledge, education in information technologies through open courseware, and open standards, culture and open society using free communication.

Mailing form

  Our Contacts

  Ganimete Tërbeshi St. No 61, Aktash neighborhood, Prishtina 10000, Kosovo.

  [email protected]

  en_USEnglish