Software Freedom Kosova 2010

857 Views

altMë 25 dhe 26 shtator Prishtina ishte nikoqire për herë të dytë e Konferencës Kosovare të Lirisë Softuerike.

SFK10 per të dytën herë u organizua nga FLOSS Kosova dhe Fakulteti i Inxhinierisë Elektrike dhe Kompjuterike (FIEK) i Universitetit të Prishtinës.

SFK09 e mbajtur në vitin 2009 u vizitua nga rreth 500 persona të cilët ndoqën rreth 40 ligjërata nga 25 ligjërues. Kësaj here konference ishte më e fokusuar: pati 24 ligjërata nga Kosova, regjioni dhe bota.

Ligjëruesit kryesor dhe njëherit mysafir nderi të kësaj konference ishin hakerë me renome si:

 • Leon Shiman, anëtar bordi i fondacionit që mbikëqyr zhvillimin e sistemit grafik për Linux dhe BSD – x.org, dhe pronar i firmës konsulente Shiman Associates;
 • Rob Savoye, zhvilluesi primar i Gnash ndërsa më parë zhvillues edhe për Debian, Red Hat dhe Yahoo. Savoye programon që nga viti 1977;
 • Mikel Maron, anëtar bordi i OpenStreeMap Foundation;
 • Peter Salus, linguist, shkencëtar kompjuterik dhe historian i teknologjisë.

SFK10 është përgatitur në saje të punës pothuajse një vjeçare të komitetit organizativ.

Tema të tjera ofruan edhe:

 • Milot Shala    
 • Martin Bekkelund    
 • Baki Goxhaj    
 • Marco Fioretti

Konferenca u mbajt në mjediset e FIEK-ut. Konferenca u përkrah financiarisht nga Zyra e Kryeministrit, Rrota, PC World Albanian dhe OpenWorld.al.

Shiqoje Foto Galerinë e kësaj ngjarjeje: FLOSSK GallerynVizito faqen e konferencës në http://www.kosovasoftwarefreedom.org

No comments

Free Libre Open Source Software Kosova (FLOSSK) is a non-governmental organization based in Prishtina established in 2009 in order to support, promote and develop free and open source software, open and participatory knowledge, education in information technologies through open courseware, and open standards, culture and open society using free communication.

Mailing form

  Our Contacts

  Ganimete Tërbeshi St. No 61, Aktash neighborhood, Prishtina 10000, Kosovo.

  [email protected]

  en_USEnglish