Software Freedom Day në Liceun Elektro Teknik “Don Bosko”

1 View

altaltSoftware Freedom Day (SFD) është një festë vjetore në mbarë botën e Free Software.

SFD është një përpjekje e arsimit publik me qëllim të ngritjes së vetëdijes së Free Software dhe virtytet e tij, dhe gjithashtu inkurajimin e përdorimit të saj.

Mu në ditën kur u paraqit në treg sistemi i shumëpritur Windows 7, FLOSSK Organizoi Ditën e Softuerit të lirë në Liceun Elektroteknik “Don Bosco” në Prishtinë.

Konferenca u organizua nga FLOSS Kosova në kooperim me Liceun Elektroteknik “Don Bosko” ku gjatë këtij prezantimi komuniteti i Liceut, duke përfshirë studentët dhe profesorët, u njoftuan për së afërmi me kodin e hapur dhe qëllimin e tij, GNU/Linux-in, Open Street Map, Wikipedia, e gjëra të tjera në lidhje me softuerin me kod të hapur.

Ne prezentim moren pjese:

 • Taulant Ramabaja, i cili prezantoi Wikimedian dhe Wikipedian
 • Gent Thaqi, projektin OLPC
 • Ardian Haxha, informoi studentet reth GNU/Linux
 • Valdrin Maliqi, prezantoi Organizaten FLOSSK dhe projektin OpenStreetMap

Siq thotë një fjalë e urtë “Nje gurë dy Zogj” kështu ndodhi ne këtë konferencë ku FLOSSK bëri prezëntimin e lëshimit te versionit të ri të Ubuntu 9.10 me qrast Studentëve dhe profesorëve ju shperndanë CD të ardhura direkt nga Ubuntu.

Për të Parë fotot klikoni ketu: Kliko KetunNuk ka shumë foto megjithatë, mjaftueshëm sa për provë

No comments

Free Libre Open Source Software Kosova (FLOSSK) is a non-governmental organization based in Prishtina established in 2009 in order to support, promote and develop free and open source software, open and participatory knowledge, education in information technologies through open courseware, and open standards, culture and open society using free communication.

Mailing form

  Our Contacts

  Ganimete Tërbeshi St. No 61, Aktash neighborhood, Prishtina 10000, Kosovo.

  [email protected]

  en_USEnglish