MySociety me Tony Bowden

947 Views

altMySociety është një projekt demokratik, projekt i UK Citizen Online Democracy, që ka për qëllim të ndërtojë “mejte shoqërore të fokusuara me ndikime offline”

Gjat projektit të Tony Bowden për të financuar dhe perkrahe zhvillimin e transparencës dhe websajteve demokratike në Europën e mesme, ai ishte në një ekspeditë në Ballkan, duke kërkuar grupë të interesuara njerëzish të cilët do të donin të dinin më shumë, ai kaloi edhe nga Prishtina me qrast takoi djelmoshat e rinjë të organizatës sonë me 9 Dhjetor 2010

Kjo ishte relevante për  FLOSSK-un për dy arsye kryesore:

 • Projektet e financuara do të jenë të nevojshme për të ndjekur licencën e hapur Free/Open Source
 • Licencimin dhe zhvillimin e praktikave që u përmbahen parimeve të përshtatshme të të dhënave.
 • FLOSSK mund të jetë inovator që do të mund të fillojë të përdorë webin për qëllime sociale pozitive në Kosovë.nGjatë fjalimit të tij Tony Bowden foli kryesisht për FLOSS në Qeverinë Demokratike, Ai na tregoi çfarë është dhe çfarë bën MySociety.

Por edhe në shkëmbyem përvojën dhe qëllimet tona në komunitetin e FLOSS-it

Këtu ju mund të gjeni disa fotografi gjatë keti fjalimi: Kliko Ketu

No comments

Free Libre Open Source Software Kosova (FLOSSK) is a non-governmental organization based in Prishtina established in 2009 in order to support, promote and develop free and open source software, open and participatory knowledge, education in information technologies through open courseware, and open standards, culture and open society using free communication.

Mailing form

  Our Contacts

  Ganimete Tërbeshi St. No 61, Aktash neighborhood, Prishtina 10000, Kosovo.

  [email protected]

  en_USEnglish