Free Digital Society me Richard Stallman

921 Views

altMe iniciativën e FLOSSK me 4 Qërshor themeluesi i Free Sofware Foundation, Richard Stallman, ka vizituar Kosovën.

Gjatë kësaj vizite RMS ka mbajtur nje ligjeratë mbi “Free Digital Society” Shoqërinë e Lirë Digjitale, duke vënë në pah atë se çfarë shoqërie digjitale është duke u krijuar dhe duke treguar për rreziqet që janë të pranishme,

Ky fjalim u mbajt në Bibliotekën Kombëtare si dhe takime tjera u mbajtën edhe me entuziastë të teknologjisë informative në vende tjera në Prishtinë dhe Gjakovë.

Richard Matthew Stallman është një aktivist amerikan për Software të Lirë, Hacker edhe zhvillues programesh – i njohur edhe me inicialet RMS. Stallman krijoi GNU-Projekt-in. Atij i njihet një ndihmese e madhe në suksesin e GNU/Linux, dhe ai ishte Presidenti parë i Free Software Foundation, i cili ndër të tjera zhvilloi edhe GNU General Public License.

Richard Stallman ka marrë një radhë Nderimesh dhe çmimesh për punën e tijë.

Ndër të shumta janë :

 • 1990: MacArthur Fellowship
 • 1991: Grace Murray Hopper Award
 • 1998: EFF Pioneer Award
 • 2001: Takeda Foundation Award

Vizitojeni edhe galerinë për të parë më nga afër ngjarjen: Kliko Ketu Ose ndiçni ligjeratën këtu:

No comments

Free Libre Open Source Software Kosova (FLOSSK) is a non-governmental organization based in Prishtina established in 2009 in order to support, promote and develop free and open source software, open and participatory knowledge, education in information technologies through open courseware, and open standards, culture and open society using free communication.

Mailing form

  Our Contacts

  Ganimete Tërbeshi St. No 61, Aktash neighborhood, Prishtina 10000, Kosovo.

  [email protected]

  en_USEnglish