FLOSSTalk me Arangel Angov: Hacker Spaces

760 Views

altFLOSSTalk-u i rradhës do të mbahet të Shtunën më datën 17 Mars 2012  në ora 01:00PM tek zyret e Unicef Innovations Lab, në këtë fjalim do të flitet për “Hacker Spaces” të njohura edhe me termin HackLabs, hapësira të lira në të cilat njerëzit e interesuar në punë të përbashkët dhe hacking ndajnë eksperiencën dhe dijeninë e tyre me njëri-tjeterin dhe nëdrtojnë së bashku gjëra interesante në lidhje me teknologjinë.nLigjerues në këtë FLOSSTalk do të jetë Arangel Angov njëri ndër themeluesit i Shoqatës për Softuer të Lirë dhe të hapur në Maqedoni dhe Hacker Space-it KIKA në Shkup. Ai ka qenë i përfshirë në komunitetin FOSS për dhjetë vitet e fundit ku dhe ka punuar si Administrator i Sistemeve të GNU/Linux për 8 vjet.n“Unë do të përpiqem të jap një pamje të thellësishme të asaj se qfarë po ndodhë në Hacklab-in KIKA në Shkup, se si ka filluar, si ne kemi arritur ta mbajë atë dhe çfarë saktësisht është e nevojshme për ndërtimin e një Hacklab-i në qytetin tuaj.”nMund të konfirmoni ardhjen tuaj edhe nga eventi i krijuar në Facebook, kurse më poshtë ndodhet harta që tregon lokacionin e zyreve të Unicef Innovations Labn Nëse harta është a pakjartë për ju, atëherë shiqojeni këtë video.n  

View Larger Map

No comments

Free Libre Open Source Software Kosova (FLOSSK) is a non-governmental organization based in Prishtina established in 2009 in order to support, promote and develop free and open source software, open and participatory knowledge, education in information technologies through open courseware, and open standards, culture and open society using free communication.

Mailing form

    Our Contacts

    Ganimete Tërbeshi St. No 61, Aktash neighborhood, Prishtina 10000, Kosovo.

    [email protected]

    en_USEnglish