Doracaku “OSM – krijoni harten tuaj”

711 Views

altOpenStreetMap pati një zhvillim të hovshëm në Kosovë dy vitet e fundit, këtë e bënë të mundur të gjithë antarët e rinjë të  FLOSSK-ut.n Projekti “OpenStreetMap – Krijoni Harten tuaj” filloi dhe u realizua nga Besfort Guri anëtar në FLOSSK,

Pasi filloi të përkthente manualin Beginners Guide në wiki.openstreetmap.org e pa të nevojshme që rrjeti i kontributorëve në Kosovë për OpenStreetMap të zgjerohet edhe më shumë në zona të ndryshme të Kosovës.Pas një bisede që bëri me James Micheal DuPont dhe Prabhas Pokharel u vendos që të fillojë shkrimi i doracakut “ OpenStreetMap Krijoni harten tuaj ” i cili u sponzorua nga Unicef Innovation Lab Kosovo.nPermes këti doracaku lexuesve ju bë i mundur hulumtimi i mëtejmë i botës së Hartave virtuale.Ndër informacionet kryesore që u shkruan në këtë doracak per lexuesit janë:  	Qka është OpenStreetMap dhe pjesët historike të zhvillimit të OpenStreetMap	Fillimi me OpenStreetMap, pjesa ku lexuesi do të gjejë informacionet se si të përdor OpenStreetMap–in, te krijojë llogarinë e tije dhe të editojë informacionet që kanë të bëjnë me të.	Informacion reth GPS – Global Positioning System, se si punohet me të apo edhe informacione të tjera	Puna me programet apo aplikacionet të cilat mundësojnë editimin e OpenStreetMap, Si JOSM, Potlach aplikacione tjera te llojeve Desktop Web applikacione e deri tek ato Mobile	Etiketimi i informacioneve të punuara nga përdoruesi, pra informacionet bazike të etiketimin.Nese doni te dini më shume rreth OSM në Kosove vizitoni linkun: Klikoni KetuVemendje: Doracaku është i shkruajtur vetëm në gjuhën Shqipe #sq" Shkarkoje Doracakun Ketu "

No comments

Free Libre Open Source Software Kosova (FLOSSK) is a non-governmental organization based in Prishtina established in 2009 in order to support, promote and develop free and open source software, open and participatory knowledge, education in information technologies through open courseware, and open standards, culture and open society using free communication.

Mailing form

    Our Contacts

    Ganimete Tërbeshi St. No 61, Aktash neighborhood, Prishtina 10000, Kosovo.

    [email protected]

    en_USEnglish