Webinar: SDR – Software Defined Radio

1 View

, ONLINE

  • Start : 2020/04/15 18:00
  • End : 2020/04/15 19:00

SDR – Software Defined Radio
15 Prill | 18:00 | mbahet në meet.jit.si/FLOSSK

Eksplorimi i spektrit të radiofrekuencave përmes SDR

Me rritjen e varshmërisë sonë në pajisjet që komunikojnë pa tela, rritet edhe shfrytezueshmëria e spektrit të radiofrekuencave.
Me qenë se mediumi në të cilin komunikojnë këto pajisje është i përbashkët për të gjithë, e rëndësishme është që të jemi të vetëdijshëm për shfrytëzueshmërinë e këtij mediumi.

Gjatë këtij webinari do të flasim se cka është SDR (Software Defined Radio), dhe si mund ta përdorim atë për eksplorimin e spektrit të radifrekuencave. Gjithashtu do të diskutohen aplikime të ndryshme të SDR si monitorimi i sistemeve aktive të radarëve të aviacionit i cili shfrytëzohet nga Flightradar24, monitorimi i brezeve të radioamatorëve dhe aviacionit, si dhe monitorimi i satelitëve te ndryshëm.

Shihemi të mërkurën prej 18:00 në meet.jit.si/FLOSSK

Free Libre Open Source Software Kosova (FLOSSK) is a non-governmental organization based in Prishtina established in 2009 in order to support, promote and develop free and open source software, open and participatory knowledge, education in information technologies through open courseware, and open standards, culture and open society using free communication.

Mailing form

    Our Contacts

    Ganimete Tërbeshi St. No 61, Aktash neighborhood, Prishtina 10000, Kosovo.

    [email protected]

    en_USEnglish