Software Freedom Day në Liceun Elektro Teknik “Don Bosko”

altaltSoftware Freedom Day (SFD) është një festë vjetore në mbarë botën e Free Software.

SFD është një përpjekje e arsimit publik me qëllim të ngritjes së vetëdijes së Free Software dhe virtytet e tij, dhe gjithashtu inkurajimin e përdorimit të saj.

Mu në ditën kur u paraqit në treg sistemi i shumëpritur Windows 7, FLOSSK Organizoi Ditën e Softuerit të lirë në Liceun Elektroteknik “Don Bosco” në Prishtinë.

Konferenca u organizua nga FLOSS Kosova në kooperim me Liceun Elektroteknik “Don Bosko” ku gjatë këtij prezantimi komuniteti i Liceut, duke përfshirë studentët dhe profesorët, u njoftuan për së afërmi me kodin e hapur dhe qëllimin e tij, GNU/Linux-in, Open Street Map, Wikipedia, e gjëra të tjera në lidhje me softuerin me kod të hapur.

Ne prezentim moren pjese:

 • Taulant Ramabaja, i cili prezantoi Wikimedian dhe Wikipedian
 • Gent Thaqi, projektin OLPC
 • Ardian Haxha, informoi studentet reth GNU/Linux
 • Valdrin Maliqi, prezantoi Organizaten FLOSSK dhe projektin OpenStreetMap

Siq thotë një fjalë e urtë “Nje gurë dy Zogj” kështu ndodhi ne këtë konferencë ku FLOSSK bëri prezëntimin e lëshimit te versionit të ri të Ubuntu 9.10 me qrast Studentëve dhe profesorëve ju shperndanë CD të ardhura direkt nga Ubuntu.

Për të Parë fotot klikoni ketu: Kliko KetunNuk ka shumë foto megjithatë, mjaftueshëm sa për provë

Software Freedom Day në Liceun Elektro Teknik “Don Bosko”

altaltSoftware Freedom Day (SFD) është një festë vjetore në mbarë botën e Free Software.

SFD është një përpjekje e arsimit publik me qëllim të ngritjes së vetëdijes së Free Software dhe virtytet e tij, dhe gjithashtu inkurajimin e përdorimit të saj.

Mu në ditën kur u paraqit në treg sistemi i shumëpritur Windows 7, FLOSSK Organizoi Ditën e Softuerit të lirë në Liceun Elektroteknik “Don Bosco” në Prishtinë.

Konferenca u organizua nga FLOSS Kosova në kooperim me Liceun Elektroteknik “Don Bosko” ku gjatë këtij prezantimi komuniteti i Liceut, duke përfshirë studentët dhe profesorët, u njoftuan për së afërmi me kodin e hapur dhe qëllimin e tij, GNU/Linux-in, Open Street Map, Wikipedia, e gjëra të tjera në lidhje me softuerin me kod të hapur.

Ne prezentim moren pjese:

 • Taulant Ramabaja, i cili prezantoi Wikimedian dhe Wikipedian
 • Gent Thaqi, projektin OLPC
 • Ardian Haxha, informoi studentet reth GNU/Linux
 • Valdrin Maliqi, prezantoi Organizaten FLOSSK dhe projektin OpenStreetMap

Siq thotë një fjalë e urtë “Nje gurë dy Zogj” kështu ndodhi ne këtë konferencë ku FLOSSK bëri prezëntimin e lëshimit te versionit të ri të Ubuntu 9.10 me qrast Studentëve dhe profesorëve ju shperndanë CD të ardhura direkt nga Ubuntu.

Për të parë fotot klikoni ketu: Kliko KetunNuk ka shumë foto megjithatë, mjaftueshëm sa për provë

Software Freedom Kosova 2009

altPas gjashtë muajsh punë të palodhshme më datën 29 dhe 30 gusht 2009 u arrit të lançohet konferenca e parë vjetore Software Freedom Kosova 2009 në ambientet e Fakultetit të Inxhinierisë Elektrike dhe Kompjuterike e organizuar nga FLOSSK dhe Universiteti i Prishtinës.

Gjatë kësaj konference ligjëruan shumë figura të njohura nga bota e softuerit të lirë dhe të hapur si:   

 • Giussepe Maxia nga Sun Microsystems, i cili njëherësh është edhe menaxher komuniteti në MySQL
 • Dan Carchidi nga Massachusetts Institute of Technology (MIT) i cili foli për Open CourseWare (OCW)
 • Flavia Marzano, përfaqësuese e Italisë në Komisionin Evropian për çështje të softuerit të lirë dhe të hapur
 • Brian King nga Mozilla i cili foli për shfletuesin Firefox dhe shtojcat e tij.

Hapja solemne u bë nga reprezentuesit e FLOSSK-ut:

 • Prof.Dr. Blerim Rexha – zëvendësministër i Ministrisë së Energjisë dhe Minierave
 • Prof.Asc. Myzafere Limani – Dekanja e Fakultetit të Inxhinierisë Elektrike dhe Kompjuterike, 
 • Lule Ahmedi – profesoreshë në FIEK si dhe
 • James Michael DuPont – Bashkë-themeluesi i FLOSSK-ut,

Shiqojeni Foto Galerinë për të parë këtë ngjarje: FLOSSK GalleryPër më shumë vizitoni faqen e konferencës: http://kosovasoftwarefreedom.org

Software Freedom Kosova 2009

altPas gjashtë muajsh punë të palodhshme më datën 29 dhe 30 gusht 2009 u arrit të lançohet konferenca e parë vjetore Software Freedom Kosova 2009 në ambientet e Fakultetit të Inxhinierisë Elektrike dhe Kompjuterike e organizuar nga FLOSSK dhe Universiteti i Prishtinës.

Gjatë kësaj konference ligjëruan shumë figura të njohura nga bota e softuerit të lirë dhe të hapur si:   

 • Giussepe Maxia nga Sun Microsystems, i cili njëherësh është edhe menaxher komuniteti në MySQL
 • Dan Carchidi nga Massachusetts Institute of Technology (MIT) i cili foli për Open CourseWare (OCW)
 • Flavia Marzano, përfaqësuese e Italisë në Komisionin Evropian për çështje të softuerit të lirë dhe të hapur
 • Brian King nga Mozilla i cili foli për shfletuesin Firefox dhe shtojcat e tij.

Hapja solemne u bë nga reprezentuesit e FLOSSK-ut:

 • Prof.Dr. Blerim Rexha – zëvendësministër i Ministrisë së Energjisë dhe Minierave
 • Prof.Asc. Myzafere Limani – Dekanja e Fakultetit të Inxhinierisë Elektrike dhe Kompjuterike, 
 • Lule Ahmedi – profesoreshë në FIEK si dhe
 • James Michael DuPont – Bashkë-themeluesi i FLOSSK-ut.

Shiqojeni Foto Galerinë për të parë këtë ngjarje: FLOSSK GalleryPër më shumë vizitoni faqen e konferencës: http://kosovasoftwarefreedom.org

Kursi i GNU/Linux

Anembanë botës ka ofrues të panumërt të trajnimeve me GNU/Linux, duhet theksuar se këtë e ka mbështetur mjaft shumë edhe organizata për Softuer të Lirë dhe të hapur FLOSSK , e cila ka kontribuar me kapacitetet e saja dhe me njohurin e saj për Softuerin e Lirë dhe të Hapur.

Në shkurt te vitit 2009 themelusi i OJQ FLOSSK James Michael Dupont filloi ta mbante një kurs për sistemin operativ GNU/Linux ketu në Prishtine në zyret e IDI-t (Information Development Initiative), kurs i cili ishte pa pagesë vetëm që të nxiste të rinjët në kosovë të përdornin dhe të mësonin rreth Softuerit te lirë.

Në ate kohë kishtë mjaft të interesuar për këtë kurs, por megjithatë pasi qe J.M.D iu desh të lëshonte Kosovën kursi u ndërpre, por ama u vazhduan në Qëshor të po atij viti nga disa studentë të tijë të cilët vazhduan punën më dhënien e ligjeratave për GNU/Linux sikurse edhe mësuesi i tyre.

Shpresojmë që edhe në të ardhmen të kemi mundësi materiale por edhe vullnetare që këto lloj kursesh ti vazhdojmë njëllojë ëdhë sot…

Kursi i GNU/Linux

Anembanë botës ka ofrues të panumërt të trajnimeve me GNU/Linux, duhet theksuar se këtë e ka mbështetur mjaft shumë edhe organizata për Softuer të Lirë dhe të hapur FLOSSK , e cila ka kontribuar me kapacitetet e saja dhe me njohurin e saj për Softuerin e Lirë dhe të Hapur.

Në shkurt te vitit 2009 themelusi i OJQ FLOSSK James Michael Dupont filloi ta mbante një kurs për sistemin operativ GNU/Linux ketu në Prishtine në zyret e IDI-t (Information Development Initiative), kurs i cili ishte pa pagesë vetëm që të nxiste të rinjët në kosovë të përdornin dhe të mësonin rreth Softuerit te lirë.

Në ate kohë kishtë mjaft të interesuar për këtë kurs, por megjithatë pasi qe J.M.D iu desh të lëshonte Kosovën kursi u ndërpre, por ama u vazhduan në Qëshor të po atij viti nga disa studentë të tijë të cilët vazhduan punën më dhënien e ligjeratave për GNU/Linux sikurse edhe mësuesi i tyre.

Shpresojmë që edhe në të ardhmen të kemi mundësi materiale por edhe vullnetare që këto lloj kursesh ti vazhdojmë njëllojë ëdhë sot…

Free Libre Open Source Software Kosova (FLOSSK) is a non-governmental organization based in Prishtina established in 2009 in order to support, promote and develop free and open source software, open and participatory knowledge, education in information technologies through open courseware, and open standards, culture and open society using free communication.

Mailing form

  Our Contacts

  Ganimete Tërbeshi St. No 61, Aktash neighborhood, Prishtina 10000, Kosovo.

  [email protected]

  en_USEnglish