OpenStreetMap Meetup

1 View

  • Start : 2022/04/14 17:00
  • End : 2022/04/14 19:00

OpenStreetMap Meetup Kosova

Më 14 prill duke filluar prej orës 17:00 do të mbahet takimi i radhës për OpenStreetMap në Prishtina Hackerspace.

Në këtë Meetup, Fatlinda Robelli, Kandidate per MSc. Inxhineri dhe Infrastrukturë në UBT do të prezantojë ”Përdorimi i të dhënave të hapura për përcaktimin e potencialit të energjisë diellore fotovoltaike në çati”, si dhe

Rita Maliqi nga Grupi i Përdoruesve i Wikimedianëve të Gjuhës Shqipe, do të flas mbi projektin “Equal Street Names”, se si do të përdoren të dhënat e adresave në Kosovo në Wiki Data dhe si të dhënat e Wiki Data do të përdoren në OpenStreetMap që të realizojmë këtë inciativë.

Këto takime të hapura kanë për qëllim të bashkojnë entuziastë, përdorues e zhvillues të interesuar në aspektet teknike dhe sociale të hartave dhe projekteve gjeohapësinore.
Pavarësisht nëse je adhurues i desktopit, aplikacioneve celulare, fans i burimit të hapur të softuerëve apo student i së nesërmes — nëse imagjinoni herë pas here për fuqinë e hartave për të vizualizuar dhe transformuar botët tona — ky takim është për ty!

Ngjarjet mbahen brenda një mjedisi social të fokusuar në shkëmbimin e projekteve nga krijuesit e tyre (mund të sjellni një laptop e të tregoni eksperiencën tuaj, apo vetëm të dëgjoni) dhe qëllim kryesor ka zhvillimin e komunitetit gjeohapësinor të larmishëm, inovativ e frymëzues të OpenStreetMap Kosova.

Grupi i përdoruesve i OpenStreetMap është një komunitet që FLOSSK po zhvillon paralelisht me Grupet e përdoruesve në Linux, Python, InfoSec, Flutter dhe Open Hardware, të cilat mbahen në Prishtina Hackerspace dhe mbështeten nga Komuna e Prishtinës dhe Ministria e Kulturës Rinisë dhe Sporteve.

Free Libre Open Source Software Kosova (FLOSSK) is a non-governmental organization based in Prishtina established in 2009 in order to support, promote and develop free and open source software, open and participatory knowledge, education in information technologies through open courseware, and open standards, culture and open society using free communication.

Mailing form

    Our Contacts

    Ganimete Tërbeshi St. No 61, Aktash neighborhood, Prishtina 10000, Kosovo.

    [email protected]

    en_USEnglish