Parti i Lansimit të Ubuntu 10.04 LTS

804 Views

altMë datën 17 Tetor 2010 me rastin e lansimit të versionit të shumëpritur të Ubuntu-s, versionin 10.04 LTS (Long Term Support) u mbajt eventi i radhës në librarinë “Dit e Nat”

Ubuntu në versionin e ri pati të reja shum befasuese si në dizajn ashtu edhe në programet aplikative.

Sipas planit u realizuan edhe këto pika:

 • Prezantimi i Ubuntu 10.04, i cili u bë nga Antari i Bordit te FLOSSK-ut Arianit Dobroshi
 • Instalimi i Ubuntu’s në laptopet që të pranishmit sollën,
 • U bë shpërndarja e CD-ve dhe Stickerave.

Lokali u mbush nga të pranishmit dhe përveq kësajë, të pranishëm ishin edhe mediat Kosovare si Radio Televizioni “Klan Kosova”, ku dhe u bë një intervistë e shkurtër me prezentuesin e këti eventi.

Kliko këtu për të shiquar galerinë e fotografive: Kliko Ketu

Ndërsa për më shumë ndiqeni videon e përgatitur nga Klan Kosova:

No comments

Free Libre Open Source Software Kosova (FLOSSK) is a non-governmental organization based in Prishtina established in 2009 in order to support, promote and develop free and open source software, open and participatory knowledge, education in information technologies through open courseware, and open standards, culture and open society using free communication.

Mailing form

  Our Contacts

  Ganimete Tërbeshi St. No 61, Aktash neighborhood, Prishtina 10000, Kosovo.

  [email protected]

  en_USEnglish