Software Freedom Kosova 2010

Më 25 dhe 26 shtator Prishtina ishte nikoqire për herë të dytë e Konferencës Kosovare të Lirisë Softuerike.
Organizuar nga FLOSS Kosova, Fakulteti i Inxhinierisë Elektrike dhe Kompjuterike (FIEK) dhe Universitetit të Prishtinës.

FLOSS Kampi në Shengjin

Më 17 – 18 Korrik në Shëngjin të Shqipërisë, përfundoi FLOSS CAMP I organizuar nga FLOSS Kosova dhe FLOSS Albania.
Të pranishëm në ngjarje ishin shumë anëtarë të FLOSS Kosova dhe adhurues të softuerit të lirë dhe të hapur nga Shqipëria.
Ata kishin të sigurar edhe wirless pa pagesë për të gjithë të pranishmit në event.

Free Digital Society me Richard Stallman

Me iniciativën e FLOSSK me 4 Qërshor themeluesi i Free Sofware Foundation, Richard Stallman, ka vizituar Kosovën.
Gjatë kësaj vizite RMS ka mbajtur nje ligjeratë mbi "Free Digital Society" Shoqërinë e Lirë Digjitale, duke vënë në pah atë se çfarë shoqërie digjitale është duke u krijuar dhe duke treguar për rreziqet që janë të pranishme,

FLOSSK në ITTF

Edicioni i sivjetëm i panairit të Teknologjisë Informativë ITTF i mbajtur në Prishtine u shfrytëzua poashtu edhe nga FLOSSK, me qrast organizates sone ju dha rasti ta promovojë softuerin e Lire dhe të hapur tek vizitorët në panair.

Parti i Lansimit të KDE SC 4.4

Me rastin e lansimit të ri të KDE SC 4.4 Flossk organizoi një festë më datën 09/02/2010 ne lokalet e IDI ku te pranishem ishin më shumë se 20 adhurues të Softuerit të lirë dhe të hapur e veqanerisht përdorues te KDE-së.

Software Freedom Kosova 2009

Pas gjashtë muajsh punë të palodhshme më datën 29 dhe 30 gusht 2009 u arrit të lançohet konferenca e parë vjetore Software Freedom Kosova 2009 në ambientet e Fakultetit të Inxhinierisë Elektrike dhe Kompjuterike e organizuar nga FLOSSK dhe Universiteti i Prishtinës.

Faqet

Subscribe to FLOSSK RSS