Takimi i “Mozilla Balkans” – Sofie, Bullgari

Më 4 dhe 5 Qërshorë për herë të tretë me rradhë u mbajt takimi i komunitetit të Mozilla’s për Ballkan.
Kësaj Radhe Takimi u mbajt në Sofie të Bullgarisë.

Doracaku "OSM - krijoni harten tuaj"

OpenStreetMap pati një zhvillim të hovshëm në Kosovë dy vitet e fundit, këtë e bënë të mundur të gjithë antarët e rinjë të  FLOSSK-ut.
Projekti “OpenStreetMap - Krijoni Harten tuaj” filloi dhe u realizua nga Besfort Guri anëtar në FLOSSK.

Parti i Lansimit të Mozilla Firefox 4

Komuniteti i Mozillas për Kosovë me FLOSSK dhe Universitetin Amerikan të Kosovës "AUK" më datën 15.Prill.2011 për herë te parë në Kosovë mbajtën Mozilla Firefox 4 Release Party në Prishtinë.
Kjo ngjarje u mbajt në njërën ndër sallat e Universiteti ku në dispozicion na u ofruan 4 projektorë dhe poashtu edhe u mundësua livestreaming nga 4 kamera...

Kumevotu - Projekti i vendvotimeve

FLOSSK me ndihmën financiare të UNICEF Innovations Lab më 12/Dhjetor/2010 perfundoi projekin për mapimin e vendeve te votimit për zgjedhjet parlamentare të vitit 2010 në Kosovë.

Projekti kishte për synim që të bënte sa më të lehtë që të jetë e mundur për njerezit, veqanerisht për gjeneratat e reja, ta gjejnë vendvotimin e tyre përmes websajtit të krijuar http://kumevotu.info

Parti i Lansimit të Ubuntu 10.04 LTS

Më datën 17 Tetor 2010 me rastin e lansimit të versionit të shumëpritur të Ubuntu-s, versionin 10.04 LTS (Long Term Support) u mbajt eventi i radhës në librarinë “Dit e Nat”
Ubuntu në versionin e ri pati të reja shum befasuese si në dizajn ashtu edhe në programet aplikative.

Mozilla Day në Gjakovë

Për herë të parë në Kosovë, më 16 Tetor 2010 FLOSSK Organizon Mozilla Day në qytetin e Gjakovës, ne Biblotekën “Ibrahim Rugova” Gjakovë.

Në ktë event u fol kryesisht për Mozilla’n dhe Programet për web nga Mozilla si:

Faqet

Subscribe to FLOSSK RSS