FLOSSTALK nga Betim Deva: Adaptimi i Sistemit Operativ Android

FLOSSTalk që tash e tutje pritet të jetë e zakonshme nga FLOSSK, të Enjten më datën 29.12.2011 solli Prishtinë një ligjeratë nga Betim Deva me temën, “Adaptimi i sistemit operativ Android”.
Betim Deva, i cili me profesion është programmer me përvojë nga Prishtina dhe me Master në Shkenca Kompjuterike nga Universitetit Shtetëror i Arizonas, ndajti eksperiencën e tij shum vjeqare me audiencën e pranishme prej rreth 30 pjesëmarrësve...

Software Freedom Kosova 2011

Më 12 nëntor për herë të tretë me rradhë përfundoj njëra ndër konferencat tradicionale më të mëdha në rajon "Software Freedom Kosova 2011".  Si çdo herë me një numër të pjesmarësve me mbi 300 vetë, kjo konferencë ishte një ndër më të suksesshmet të mbajtura deri tani, një ditë e plotë intensive dhe e ngarkuar me tema që prekën botën e softuerit të lirë nga folës vendor dhe rajonal me eksperiencë në këtë lami.

Software Freedom Day së shpejti në Prishtinë

Software Freedom Day (SFD) është një festë vjetore në mbarë botën e Free Software.
SFD është një përpjekje e arsimit publik me qëllim të ngritjes së vetëdijes së Free Software dhe virtytet e tij, dhe gjithashtu inkurajimin e përdorimit të saj.
Dhe këtë vit është hera e dytë që organizojmë diçka të tillë.

Ligjerata e Dan McQuillan në Prishtinë

Dan McQuillan, aktivist i njohur i rrjeteve sociale dhe fitues i çmimit “Global Ideas Bank Social Innovations Award”, në një ligjëratë të mbajtur sot në ambientet e UNICEF Innovations Lab Kosovo, dha disa detaje interesante në lidhje me ndikimin e rrjeteve sociale në jetën e përditshme dhe në lëvizjet e përgjithshme shoqërore botërore.

Idetë e mija për Kosovën dhe Qeveri të Hapur

Nga: James Michael Dupont

Sugjerimi im për qeveritë e botës është për t'u siguruar që njerëzit e vendit të tyre mund të jenë të lirë: të lirë nga licencat, të lirë nga patentat, dhe të lirë nga të qenit të detyruar për të instaluar dhe për të blerë softuer nga Microsoft ose kushdo tjetër që merr para për licensat e softuerëve.

Parti i Lansimit të Fedora 15

Sot, ashtu siç keni pasur mundësi të lajmëroheni në një artikull të mëhershëm nga faqja jonë si dhe PC World Albania, në Prishtinë është mbajtur një takim për të festuar lansimin e versionit të ri të sistemit operativ Fedora.
Ngjarja është mbajtur në lokalet e UNICEF Innovations Lab.

Faqet

Subscribe to FLOSSK RSS