Free Digital Society me Richard Stallman

Me iniciativën e FLOSSK me 4 Qërshor themeluesi i Free Sofware Foundation, Richard Stallman, ka vizituar Kosovën.
Gjatë kësaj vizite RMS ka mbajtur nje ligjeratë mbi "Free Digital Society" Shoqërinë e Lirë Digjitale, duke vënë në pah atë se çfarë shoqërie digjitale është duke u krijuar dhe duke treguar për rreziqet që janë të pranishme,
Ky fjalim u mbajt në Bibliotekën Kombëtare si dhe takime tjera u mbajtën edhe me entuziastë të teknologjisë informative në vende tjera në Prishtinë dhe Gjakovë.

Richard Matthew Stallman është një aktivist amerikan për Software të Lirë, Hacker edhe zhvillues programesh – i njohur edhe me inicialet RMS. Stallman krijoi GNU-Projekt-in. Atij i njihet një ndihmese e madhe në suksesin e GNU/Linux, dhe ai ishte Presidenti parë i Free Software Foundation, i cili ndër të tjera zhvilloi edhe GNU General Public License.
Richard Stallman ka marrë një radhë Nderimesh dhe çmimesh për punën e tijë.

Ndër të shumta janë :

Vizitojeni edhe galerinë për të parë më nga afër ngjarjen: Kliko Ketu
Ose ndiçni ligjeratën këtu:

Shto një koment të ri

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Adresat web dhe adresat e-mail konvertohen automatikisht në lidhje.
  • Rreshtat dhe paragrafët shkojnë automatikisht në krye.
CAPTCHA
Kjo pyetje është për testim nëse ju jeni një vizitor njeri dhe për të parandaluar aplikimet e automatizuara spam.